söndag, februari 18, 2018

Alla papper på bordet! (Skatteverket)

Siffrorna står som soldater på led framför mig när kuvertet från Skatteverket sprättas upp.
Men för första gången på alla år så går jag plus med några hundra. På papperet förstås, praktiken ser nog annorlunda ut med prishöjningar på mat, resor osv. Men det får man kolla upp efter att det här året är slut.
Skatten är fortfarande uppe i ca 30.000 om året och då talar jag bara om inkomstskatten. Alla vet ju att momsen är hög i Sverige och den kommer man som låginkomsttagare aldrig ifrån. Alltså så ligger vi pensionärer på högst skatt i Europa fortfarande.
Om det här landet skulle försöka att efterlikna övriga länder så vore det lätt. Ta bort inkomstskatten under en viss nivå av pension, om jag skulle få ca 30.000 kronor mer om året så vore det ju en verklig höjning av min standard. Vi fick ju arbeta 48 timmarsdag i många år med mycket dålig betalning , kortare semester osv. Dessutom som i mitt fall så gjorde jag min värnplikt i flottan med 15 månader och förlorade massor med pengar. Det vore dags för samhället att återbetala detta till oss idag när Magdalena Andersson säger att Sverige har så god ekonomi!
Varför ska Sverige sticka ut inför övriga länder vad gäller pensionerna och dess funktion?

 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate