onsdag, januari 18, 2017

Sverige, den nygamla öststaten?

Nu har vår statsminister likt de gamla unkna gubbarna i kommunistländerna börjat att kritisera enskilda människors åsikter!
Jag tycker att det borde finnas viktigare ting för denne gamle svetsare och arbetarledare. Han kunde ju tala om de dåliga pensionerna istället som så många har men det skulle ju slå tillbaka mot honom själv och det vill han ju inte.
Hur många år har sossarna haft på sig att fixa en dräglig pensionärstillvaro för särskilt kvinnor vilka har arbetat inom vården?
Sverige har ju bland de sämsta regelverken för pensionärer som kommer från arbetaryrken. Hög skatt tex, ja, den högsta i hela världen för äldre.

Men statsministern och alla de andra som sitter i styrande ställning har det mycket bättre än andra så de behöver väl inte bry sig om oss andra.

Apropå kommunister i ledande ställning så var Kinas president på besök i Europa och träffade alla andra ledare här. MEN han lät inte som våra inhemska kommunister eller som Brexit-Trump!
Nej, han talade eldigt om vikten av frihandel och att det vore fel att isolera sig inom sina gränser.
Många blev nog överraskade av hans tal där han också pekade på att Kina lyft 700 miljoner av sina medborgare ur fattigdomen.
 Att då höra Englands minister tala om att de ska isolera sig på sin ö är ju bedrövligt, lika bedrövligt som Trumps snack om att isolera USA.
Det är otäcka tankemissfoster som dyker upp hela tiden bland de reaktionära runt i om i världen.
De tror eller rättare sagt inbillar sig att nationalismen och stängda gränser ska ge välstånd. 
Albanien försökte sig på detta under kommunismen och den fattigdomen de uppvisade var förfärlig att skåda.
Reaktionärerna och socialister med K i mössan går samma dåliga väg.

I värsta fall så störtar de världen in i ett nytt världskrig med sin eftergiftspolitik mot Putin.
Ryssland har ju övat sina mannar nu på flera håll på samma sätt som Hitler gjorde i Spanien innan  han tågade in i Polen ihop med Stalin och kommunisterna.
Det talas nästan bara om Hitler i detta sammanhang men nazisterna hade ju gjort upp med Moskva långt innan de började kriget. Sovjet var ju med och rustade Tyskland med avtalet mellan Ribbentrop och Molotov som grund.


Är de så det kanske kommer att se ut när Trump blir president om några dagar? Avtal med Ryssland? 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate