måndag, november 21, 2016

Två länder, två olika religioner?

1. Iran är muslimskt med shia som tro.
2. Saudi är muslimskt med sunni som tro.

Bägge länderna är hårda diktaturer med mängder av dödsstraff utförda. I Iran är över 100.000 dödade sedan mullorna kom till makten.
De strider om själarna genom att käfta om vem som var kusin till Muhammed.

Kvinnor ses i bägge länderna ungefär som boskap som inte har någon talan. Västerländska kvinnor ses som "horor" av dessa regimer och dess förkunnare.

Otrogna betraktas som orena vilka man inte tar i hand. Att konvertera till kristendomen är förbjudet och straffas med döden.
Kristendomen i deras länder är numera så gott som utrotad genom terror.
Man behöver bara gå 50 år bakåt då rådde fred mellan olika religioner, man levde sida vid sida och kunde tom. som min släktings far och mor gifta sig över religionsgränsen.
Ett minne blott idag när de hårdhjärtade har makt och tyvärr även format den nuvarande befolkningen till att hata.
Jag vill då ställa frågan, de som kommer hit med sin religion hårt in i själen, hur ser de på oss?
Många tecken tyder på att de inte vill in i vårt samhälle utan isolerar sig ! 

Man ser samma sak i alla länder i världen, de isolerar sig och tar avstånd från det samhälle de lever i. Demokrati förblir något främmande och otäckt i deras liv. Kvinnofrigörelse är ett mycket stort hot mot männens makt i dessa familjer och därför avskyr man västerländska kvinnor.

Hur ska man gå tillväga för att bryta upp detta mycket otrevliga mönster?
Ska man överhuvudtaget ta emot människor som inte vill in i vårt samhälle? Vore det inte bättre att de bosatte sig i länder där sharialagar finnes?
I Finland samlar man alla nya och polisen går igenom landets lagar och då ska även kvinnorna närvara trots männens motstånd.
I Sverige glider våra lagar och man ser mellan fingrarna i en mängd ting så att det ska passa de religiösa. Ingen undervisning i skolan i ämnen som är svåra för en muslim, tex sexualundervisning eller simundervisning.
Undan för undan får de religiösa fram undantag som vi inte är vana vid i vårt land. Religion ska vara privat men har flyttats fram på ett oroväckande sätt de senaste åren.
Man kan ställa sig frågan vad det ska sluta med framöver. Ska religionen åter få makt i vårt samhälle så som det var på 1800-talet?

Vill verkligen huvuddelen av svenska folket detta?


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate