onsdag, maj 25, 2016

En egendomlig historia!

Jag var hemma hos en vän en kväll och fick höra en historia som fick mig att förvånas lite. Det ska sägas från början att hon bor i ett invandrartätt område där det är si och så med de svenska kunskaperna. Det visade sig också att det var lika illa med andra kunskaper.

Så här var det! Husen i området ägdes av ett av Stockholms större kommunala bolag och de ville sälja ut beståndet.
Då var det en del boende som började arbeta på att kunna bilda bostadsrätter. Väldigt många av de boende visste inte vad det var överhuvudtaget så ett stort upplysningsarbete vidtog innan man skulle ha omröstning om beslutet. Några ställde sig helt utanför från början och det är inte ovanligt.
Men majoriteten valde att ställa om till förening.
Gott och väl så men sen när lån skulle tas så visade det sig att allt för många inte varken förstod eller klarade av denna bit utan stor hjälp.
Efter mycken möda och stort besvär så kom allt i hamn och en styrelse valdes.
Då började besvärligheterna men på ett annat sätt. Tyvärr så hade inte en del trots allt inte förstått vad som hade hänt utan trodde att denna styrelse agerade för det gamla bostadsföretaget!
Namninsamlingar gjordes mot den EGNA styrelsen och de beslut den fattat för föreningen.
Arga medlemmar beskyllde styrelsen för kriminell förskingring!

Ja, jag fick höra en otrolig historia om missuppfattningar och djup okunskap om det svenska samhällets sätt att fungera. Många hade inte ens förstått att de numera satt på en bostad som värderades till åtskilliga miljoner trots att deras "hyra" hade sjunkit!

Det här är ändå en stadsdel som inte går att jämföra med Tensta och andra sk utanförskapsområden .
Ack ja, ABF och andra aktörer skulle behöva starta folkbildning i alla dessa områden.

Paraboler kan nog vara bra men när man uteslutande bara kollar på sina hemländers tv (diktatur-tv ?) vad lär man sig om det land man trots allt bor i?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate