lördag, augusti 23, 2014

Läs och begrunda svenska kyrkans felaktiga grund om IS!

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/ge-forfoljda-en-fristad-i-sverige_3846600.svd
"Samtidigt är det ett självklart uttryck för kristen tro och solidaritet att vi fördömer allt våld i regionen,"!

Om vi går tillbaka  till sextiotalets Vietnamkrig så gick samma skiljelinjer som idag i synen på konflikter. Då förmådde inget parti i riksdagen att peka ut fienden på ett korrekt sätt. USA var angriparen och det var bara den spirande sk FNL-rörelsen som hade fräckheten att peka ut just USA och säga sanningen. Allt stöd till FNL i Vietnam och USA ut ur Vietnam var ju rätt sätt att se på kriget.

I dagens artikel i Svd så maler man på med  en enda sak, vi ska ta hand om flyktingarna. Europa och Sverige måste hjälpa till att tömma länderna i mellanöstern på religiösa minoriteter. Inte ett enda ord om att vi i första hand ska se till att hjälpa de som går till väpnat motstånd mot IS-pesten.

Man måste börja i rätt ordning vad man än gör i denna konflikt. Modet att kunna säga att IS måste mötas med vapen och död finns tyvärr inte i vårt land bland befolkningen som har blivit totalt pacifistiska efter århundranden av fred och krypande för andra makter.

Det har gått så långt så att vi inte har ett brukbart eget försvar ens.

Svenska kyrkan har hängt på sig fredsmärket som Vanja Lundin brukade bära som LO-chef samt sittande i socialdemokraternas partistyrelse.
Att IS är dagens nazister kan ju inte ha undgått någon som ser på tv eller hänger med på internet.
Det enda språk sådana rörelser förstår är att mötas med våld!

Ser för övrigt också i dagens tidning att vänsterpartiet är det enda partiet i vårt land som motsätter sig lagstiftning mot att åka till IS och träna sig till terrorist.
Vänsterpartiet var lika veliga under Vietnamkriget där de inte kunde ta ställning alls de första åren. De fick tvingas av FNL-grupperna till att delta i 1 maj demonstrationerna 1972 på många håll i landetdär huvudtemat var USA ut ur Vietnam .

Många yngre vänsteranhängare idag uppvisar samma sorts veliga syn som svenska kyrkan har på konflikten i Irak-Syrien.

IS är motståndaren och de ska bekämpas med alla medel!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate