måndag, november 01, 2010

Hem och skola kläddes av helt av Uppdrag granskning!

Vidrigt är det första jag säger efter att ha sett senaste upplagan av Tv:s uppdrag granskning.
http://svt.se/2.144367/1.2207703/gavor_till_hem_och_skola_gar_till_saljbolag_i_orebro?lid=puff_2189061&lpos=rubrik

 Hem och skola är en förening som har funnits ända sedan slutet av 1800 talet. De har under årens lopp varit med att genomföra massor med fina saker inom skolans värld och har varit ett stort stöd till alla föräldrar med barn i skolan.
Nu har det gått helt åt h-e !  Andra föreningar i vårt land med 90-konton får inte betala mer än högst 25 % av insamlat medel till omkostnader. I praktiken så ligger nästan alla stora organisationer på ca 10% i omkostnader.

Hem och skola har lierat sig med ett sk telemarketingföretag i Örebro, Pool Media, de tar 80% av de insamlade pengarna.

När de ringer och tigger pengar främst från företag och kommuner så utger de sig vara från föreningen Hem och skola!
Inte nog med det ,föreningen  uppger till skolverket att man har 40.000 tusen medlemmar och får statligt stöd med 650.000 om året! I verkligheten har de ca 3.700 medlemmar!

Avtalet med  Pool Media löper till 2027.  Är de riktigt kloka som skriver på något så uselt? Eller är de mutade?

Uppdrag granskning kunde uppvisa en mängd krognotor på mycket höga belopp där styrelsen och de anställda på Riksförbundet ätit och druckit vecka ut och vecka in!
Lokalföreningar hade inte fått några pengar alls i stort sätt. Tvärtom fick de betala till Riksförbundet 20 kronor på varje hundralapp som medlemsavgiften kostar.

Korruptionen verkar ha slagit rot ordentligt i Sverige , Göteborgsaffären är inte den enda. Trist är att en folklig rörelse som hem och skola ska drabbas av avancerade skojare men det säger en hel del om vad landet Sverige kan uppvisa  de senaste 30 åren.  

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate