lördag, augusti 07, 2010

Vidskepelsedebatten som kom av sig!

Kvinnan X kommer till sjukvården och kräver att dottern på några år ska få bli "riktig" kvinna. Doktorn frågar då vad hon menar. Svaret från den unga modern blir att flickan måste få sina blygläppar och clitoris bortskurna. Traditionen och hennes folks religion kräver detta.
Har ni inte religionsfrihet i erat land frågar hon vidare när doktorn förklarar att han inte kan utföra denna operation.

Alla kvinnor denna mamma har omkring sig vill att släktens kvinnor ska bli fullvärdiga kvinnor enligt deras normer. De utför då denna stympning själv i hemmet. En fruktansvärd vidskepelse vilken Sverige har straffbelagt med fängelse.

När kvinnor i samma hus kräver att få dölja sitt ansikte därför att sed och religion påbjuder detta så är det i grunden samma resonomang. De anför ofta att deras religion kräver detta. Under religionens täckmantel kan i princip vad vidskepelse som helst anföras.

Jag kom att tänka på hur kvinnorna i dessa kulturer är de som alltid utsätts för vidskepelse. Ofta går männen fria från sådana bestämelser.
Se inom idrottens värld, männen kan utöva idrott av alla slag. Allt medan kvinnorna helt måste hålla sig borta med få undantag.

"Skruva den som Beckham" hette en utmärkt film som skildrar hur en flicka i England vill spela fotboll. Nu är grejen den att hennes släkt kommer från Pakistan och det är i deras ögon omöjligt att en kvinna spelar fotboll. En kvinna kan inte ha fotbollsbyxor på sig och då visa benen! I filmens värld slutade det lyckligt men ute i verkligheten är det ofta helt annorlunda.

I går så sände Svt friidrottskampen från stadion, då tänkte jag på alla dessa unga kvinnor som tävlade. Skickliga och vältränade, en fröjd för ögat.
Jag tänkte också på alla dessa kvinnor som genom vidskepelsen måste ställa sig vid sidan om.
Genom denna vidskepelse så kommer dessa kvinnor aldrig att kunna utöva sport. Inte kunna bada som andra medborgare när det är varmt. Inte vara med på gympan osv.

Förvånansvärt nog så framträder nu radikala svenska kvinnor och försvarar rätten till att leva efter denna vidskepelse med allehanda grumliga argument.
Jo, visst lever vi i ett fritt land till skillnad mot de flesta muslimska länder.Här kan man hävda de mest bizarra tankar utan att straffas.
Sverige har under så många år bekämpat alla former av vidskepelse men nu verkar det som om många vill ha ett återtåg från denna hållning?

En del inom vänstern som tidigare fastslog att all religion var ett opium för folket kämpar nu för rätten att få leva hur extremt som helst och fostra sina barn till ofrihet. (Läs flickorna)

Jag trodde i min ungdom naivt att man ville bo i vårt land just för vår frihet från vidskepelse och manliga påbud vilka förslavar kvinnor men där har jag fått lära om.

Tyvärr och det smärtar mig, kvinnor ska inte behöva bli inlåsta i dessa påhittade fängelser och likt de svarta slavarna i sydstaterna  på 1800-talet hävda att de lever så frivilligt och har valt det. 

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/miljopartiet-vill-slata-over-det-mesta-i-religionsfrihetens-namn_5100747.svd 


http://www.dn.se/ledare/signerat/duschrummets-sexism-1.1146355

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate