måndag, augusti 30, 2010

Ordbehandlare?



Jo, för rätt så länge sedan var det "inne" att kalla dåtidens dator för "ordbehandlare".
Första gången jag stötte på detta ord var i samband med att Jan Myrdal talade om att han hade skaffat sig en sådan. Nu fungerar det lättare att skriva , sa han!
Han var "ordblind" som man också sa på den tiden om att lida av dyslexi.



Idag är det fortfarande  på det sättet att en äldre generation med nya datorer använder dessa bara som ordbehandlare. Möjligen googlar de ibland men mer blir det inte. Idag är våra datorer så mycket mer med den kapacitet som både finns innanför skalet samt hastigheten på internet.

Film går bra att se idag utan avbrott. Till och med "You tube" har en filmsida idag där du på helskärmen kan se film. Jag såg ett par dokumentärer om andra världskriget i går natt. Filmer som jag inte sett förut!
På nittiotalet med win 3.1 så kunde det ta en kvart att bara ta ner en stor färgbild. De första mp3-orna tog lika lång tid att få ner.

Om man nu ser på bilden igen (klicka på den ) så ser man vad den äldre generationen INTE gör!
Tyvärr är det nog så med allt det nya som finns att tillgå på internet, de gamla vilka har en dator fortsätter att tro att dessa är "ordbehandlare" . Möjligen skickar man ett och annat mail ibland.

Rädsla för det nya? Eller bekvämlighet med pekfingret i huvudet, det här är inget för mig som är så gammal?

Nå staplarna på bilden visar trots det att en viss liten procent över 70 dock använder tom. Facebook!

Jag själv känner ett antal personer över 70 ,ja några är över 90 som kan använda datorn på ett bra sätt. De har roligt och självförtroendet växer med mer kunskap.
Kunskap sitter aldrig i vägen och vi blir aldrig för gamla för nya kunskaper.

Däremot märker jag en stor bekvämlighet och ointresse från en del unga att ta till sig ny kunskap. Jag skriver det här via Ubuntu-Linux .Ett bra och gratis system som jag tycker skulle väcka intresse hos unga med dålig ekonomi, ack nej ,det är så svårt att föra ut det här budskapet.

Googla på Ubuntu och läs och skaffa ny kunskap! Våga göra något nytt som inte är invant, kan jag på 68 år göra detta så borde du som är ung klara av det galant!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate