fredag, juli 02, 2010

Brottslighet

I svallvågorna efter dödsskjutningen i Södertälje så tassade politiker,journalister och polisen i staden omkring denna fråga i radions P1 i morse.
Anders Lago , stadens (S) märkta kommunalråd tycker att det behövs mer poliser  och resurser. Ett intressant uttalande från en man vars parti under sin makts glansdagar verkligen inte satsade på fler poliser.
Det var en ständig käpphäst från särskilt (M) under alla år att Sverige behövde utbilda fler poliser men de fick alltid mothugg från vänstern. Nu har vi många fler poliser men det här problemet med tungt kriminella sk yrkesförbrytare sträcker sig långt tillbaka i vår historia.

Man kan säga att det är beviset på en felaktig politik i många frågor i allt från invandringen till skolpolitiken.

En brottslighet med de yttringar vi nu har tar  det många år att bygga upp. I Malmö där jag bodde   så fanns det Bulgarligan,Ungernligan,Juggeligan osv.
Illegala klubbar med spel och alkohol så gott som hela dygnets timmar. Knarkhandel vilken genererade stora pengar där de kriminella investerade i fastigheter och krogar för "vinsterna".

Jag råkar känna en av de dåvarande stora narkotikahajarna och kan ta honom som ett exempel på hur svensk politik kunde se ut då.
Han kommer från Ungern vid 17 års ålder, direkt från ett ungdomsfängelse. Myndigheterna släpper ut honom och ser till att han åker till Sverige med instruktioner om att säga att han är förföljd pga av antikommunistisk aktivitet.
Han får givetvis stanna på en gång eftersom på den tiden så var en sådan påhittad åsikt nyckeln till vårt land.

Något år efter sin ankomst deltar han i det stora sk OBS-rånet med kpist i handen. Åker dit och får nio års fängelse där han mesta tiden sitter på Kumla för en kostnad av ca 10.000 kronor om dygnet. Döms ej till utvisning trots sitt ungerska medborgarskap! 

När han så kommer ut efter många år så bygger han upp en liga med hårda män, framförallt killar från öststaterna. Narkotikaförsäljningen inbringar stora pengar och han blir storägare av just fastigheter och krogar. När han slutligen efter många år åker fast igen så blir det nytt straff men denna gång även utvisning.

Fastigheterna och krogarna fortsätter han att äga och sköter inifrån fängelset.
Som sagt var , han blir denna gång utvisad! Kan nu sköta alla sina affärer från Ungern med hjälp av bulvaner !
Vi fick under de här åren sk flyktingar vilka sa sig vara förföljda tack vare sin politiska uppfattning, bla ca 500-700 stycken från Chile. Alla kom direkt från fängelser där de enligt trovärdiga chilenska vänner instruerades av myndigheterna att påstå att de var politiska fångar. Chilenska föreningen föreslog att de skulle hjälpa svenska myndigheter att undersöka varje fall eftersom de hade kunskaper vilka inte svenska myndigheter hade men fick blankt nej !

Vi fick hit massor med kriminella på detta sätt från Chile och vips så hade Malmö en stor grupp gravt kriminella därifrån.
Knark och mord inträffade bland dessa bla det beryktade "tortyrmorden" !

Oasen i Södertälje är ett ställe dit de kriminella går för att spela illegala spel och polisen sa i morse att folk i allmänhet inte behöver vara rädda eftersom dåd av detta slag bara händer på sådana ställen.
Ett uttalande man har hört både från Malmö och Göteborg vid liknande skottlossningar. DVS man ska nästan acceptera att det är så?
Den i Södertälje berömda fotbollskillen med alla goda egenskaper vad gjorde han där då? Den frågan vill ingen ställa men det måste man nog göra till slut.

Om min vän från Malmö hade blivit utvisad redan efter första långa straffet så hade vårt samhälle klarat sig från mycket onödigt elände och man kan fråga sig varför man ej verkställde en sådan dom?

En synnerligen het potatis som ingen vill vidröra pga av rädsla för påhopp är ju detta att invandringen också genererar brottslighet.
I flera bloggar har jag påvisat likheter med hur USA fick det från 30-talet och framåt med sina ligor av Italienare,judar,Irländare osv! Stora likheter med hur vi håller på att föda fram ligor av allehanda slag som livnär sig på knark,horor,sprit osv.

 Hårda män där man avrättar motståndare, hotar myndighetspersoner med privat vendetta om de utför sitt jobb som åklagare eller poliser.
Unga killar mördar för att få status och kunna tatuera sig i ansiktet med två tårar som bevis för hur hårda de är.

Allt det här pågår därute i samhället allt medan politikerna tittar bort och säger att det här är inte vårt bord. De rödgröna ömkar som vanligt brottslingen och skiter i brottsoffren och denna inställning för de ut i sin sk skolpolitik där de motsätter sig att lärare ska få befogenheter att säga nej till de som bråkar och stör undervisningen eller mobbar andra elever.

I många år byggde socialdemokratin upp detta land med skygglappar för sina ögon men resultatet ser vi idag och det vore klädsamt om man vågade göra upp med sin felaktigt förda politik vilken har genererat detta våldsamhälle vi skådar idag!




Intressant ny läsning från Alliansen :http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/trygghet-kraver-ansvarsfull-rattspolitik_4941285.svd

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate