tisdag, juni 01, 2010

Israels regering!

Dagens nyheter tror på ledarplats att en ny regering skulle måhända bedriva en annorlunda politik i Israel. Hur man skulle få fram en sådan regering berättar man inte. DN liksom de flesta vet att när alla immigranter från det gamla Sovjet blev medborgare med rösträtt så drevs politiken till vad man närmast kan kalla högerextremism.
Bosättarpolitiken drivs konsekvent hela tiden till flera boenden.

Svd hade för en tid sedan ett reportage från Jerusalem där de berättade om hur fanatiska religiösa grupper tar över hus efter hus och med mer eller mindre hot får vanliga sekulära medborgare att flytta.
Tyvärr har stora delar av befolkningen dragits med i denna för landet farliga högervåg och de ropar efter hårda tag.

I resten av världen har de inga vänner kvar, Turkiet har varit en vän till Israel men har nu vänt ryggen åt dem. FN tar avstånd ,alla stora tidningar i världen likaså. EU tar avstånd, jag skulle kunna fortsätta denna uppräkning men då skulle jag fylla sidan !
Israel har hamnat i det man kan kalla sekterism, då utvecklas alla dåliga sidor.Alla andra har fel och man betraktar sig som ett offer för andras djävulskap.

Det är anmärkningsvärt att moderaternas ungdomsförbund tar så ensidigt ställning för Israels politik när moderpartiet icke gör så.

De moderata tidningar jag har läst tar avstånd från Israels våldspolitik, samma gör ledande politiker inom M. Att MUF ställer sig på Israels sida och närmast hyllar dem måste skapa splittring. Gamla Högern på trettiotalet kom i konflikt med sitt dåvarande ungdomsförbund när de började krama Tyskland och Hitler. Konflikten gick så långt att de fick sparka ut sitt eget ungdomsförbund. Dessa blev till slut öppna nazister.

Om man är vän till Israel så ska man kritisera landets ledning nu, man tiger inte!
http://www.dn.se/ledare/huvudledare/doden-pa-havet-1.1114832

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate