fredag, juni 11, 2010

En gåta!

"En 87-årig man på biltur med sin fru stannade för tre personer som gick mot rött på ett övergångsställe – men tutade på dem. Då ilsknade en av personerna till, slet upp bildörren och slog föraren med knytnäven i ansiktet flera gånger, berättar Sveriges Radio Sörmland.
Den gamle mannen fick svullnader i ansiktet och en sprucken läpp. En 24-årig man är gripen misstänkt för misshandeln som inträffade i torsdags kväll i Eskilstuna."

Det  här är nästan en paralell till händelsen i Landskrona , skillnaden är att den gamla kvinnan dog där nere. Slår man en så gammal man som den här killen gjorde i Eskilstuna så riskerar man alltid dödlig utgång.
De gick mot rött och han signalerade , där borde denna historia ha slutat.
Vad är det för mekanismer inom den unga mannen som får honom att aktivt slita upp bildörren och slå en gammal man?
Drogad? Mindre förstånd? Ingen empati?

Kanske allt på en gång. Om man som äldre ser att unga gör något fel så har man av hävd tidigare i vårt samhälle accepterat att bli tillsagd. Ingen kunde komma på tanken att slå en äldre man, kanske muttrades det  lite om "gammal gubbjävel" osv   !

Alla spärrar verkar att ha lossnat hos en del av den yngre generationen och vi ser dagligen hot,bränder,våld,mord osv. Skjutvapen figurerar snart på samma sätt som knivar, vi närmar oss ett stadium där polisen inte verkar kunna göra så mycket.

Är det på det sättet att vissa föräldrar numera inte bryr sig om sina barn utan låter dem löpa vind för våg från ung ålder där de bildar gäng med starka ledare som förebilder. Gäng som blir till kriminella nätverk vilka fungerar som vilken firma som helst. 
Barn till frånvarande pappor kanske dras till dessa starka gängledare därför att de söker en  manlig förebild?

Många barn idag  vistas på dagis med bara kvinnor (nästan) de behöver verkligen en fadersgestalt där hemma. Om nu en sådan fattas då är risken överhängande att man sluter sig till ett gäng.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate