tisdag, maj 18, 2010

Stå upp för tryck o yttrandefrihet!

http://www.dn.se/debatt/lars-vilks-fortjanar-stod-i-kampen-for-yttrandefrihet-1.1101966

Detta debattinlägg i DN borde inte ha behövt skrivas men läget i många länder är likartat. Man hukar inför kriminella islamisters hot och våld. Konstnären Vilks är särskilt utsatt eftersom han har vågat att utmana både de etablerade liksom islamisterna.
Att så många framträdande kulturmänniskor inte förmår att verkligen se vad som håller på att hända med dessa framflyttade positioner för censuranhängare är nästan lite underligt. Börjar man fundera över Sveriges historia 200 år bakåt så finns en del av svaret där.
Sverige har i många sammanhang hukat inför sanningen,se bara våra fångläger under andra världskriget där man satte tyska antinazister utan rättegång i åratals förvaring. Svenska tidningar vilka berättade sanningen om Hitler och kriget åtalades och belades med i praktiken försäljningsförbud.
Att sätta upp fingret och känna efter åt vilket håll det blåser är vanligt och man ser att detta händer Vilks också.

Vänstern utmärker sig som vanligt och krystar fram det ena dåliga argumentet efter det andra men hamnar i försvar för terrorgrupperna. Att tex dra bort trupperna från Afghanistan är bara ett exempel på denna undfallenhetspolitik. Fritt fram för talibaner att slå ihjäl kvinnor och stänga skolorna för dessa.

Att vänstern skulle komma till försvar för Vilks förväntar åtminstone inte jag, de har överhuvudtaget historiskt varit dåliga på att försvara yttrandefriheten. Arthur Lundqvist vilken slickade Moskvakommunismen i röven sa vid ett tillfälle när Sovjet hade fängslat flera författare " att där minsann tog man författare på allvar"!

SIDA och Palestinagrupperna lät en kvinnlig fotograf ställa ut foton av grafittikonst nere på ett galleri i Ghaza.
Palestinavänlig konst ska jag tillägga. HAMAS hade givit tillstånd men ångrade sig och kom dit till galleriet och stängde helt sonika plus grovt misshandlade utställaren.

Se där ,de var riktiga islamister och ett föredöme inför alla andra likatänkande. Vad säger vänstern och alla dessa sk kulturarbetare om denna "renande handling"?

Vilks är utsatt i princip för samma mönster och våld! Vår svenska yttrandefrihet är dessvärre även utsatt för detta våld!

PS Från dagens sds :Sju partiledare fördömer attentaten mot Lars Vilks. Men två av dem – Lars Ohly (V) och Peter Eriksson (MP) – garderar sitt försvar av yttrandefriheten med att även kritisera konstnären själv.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate