torsdag, maj 27, 2010

Sidas ledning får sparken

http://www.dn.se/nyheter/sverige/sidas-ledning-byts-ut-1.1111905

ÄNTLIGEN! Ja, jag utbrister i detta men anser att det borde ha gjorts för mycket länge sedan. Gunilla Carlsson säger i ett uttalande att man ej kan lägga någon skuld på den tidigare socialdemokratiska regeringen. Hon menar att det är SIDA:s  lednings fel att pengar har runnit ut ur Sverige och in i fickorna på diktatorer och andra ledare.
Där kan jag inte hålla med henne , hon försöker att blidka socialdemokraters kritik av hennes fögderi.
Socialdemokratin har under mer än fyrtio år haft en fluminställning till andra länders styre. Vem minns inte det förödande stödet till Fidel Castros Cuba! Pengar vilka  möjliggjorde att Cuba höll 40.000 soldater i Angola.Stridande soldater vilka spred död och förintelse .

Oficiellt hette det från Olof Palme att pengarna gick till skolor och sjukhus. Hur blind får man vara?

Under många år har man pytsat in miljarder till länder som Zimbabve med odemokratiska ledare vilka själv lever i lyx medan folket plågas av fattigdom.
Det är ju VÅRA skattepengar de försnillar. Här sker indragningar på allt från barnomsorg till sjukvård och dessa pengar hade bättre behövts här hemma.
SIDA verkar att vara en "apparat" viken lever sitt eget liv men riksrevisionen har i flera år haft anmärkningar på hur ledningen har skött verksamheten.
NÅ, hur ska de rödgröna nu agera? Ska bli intressant att se  om de kommer att backa upp sina gamla polare i SIDA eller ej?
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/bistand-kan-komma-att-ifragasattas_4776683.svd

Nu ikväll så släpper Svd en artikel där Margaret Gärding (biståndsforskare) och Kent Härstedt (S) kommer till tals och varnar för att SIDA ska råka ut för en röda kors-effekt.
Folk vill inte längre betala ! Man kanske ifrågasätter SIDA:s penningöverföringar till fattiga länder.
Ja, det är precis detta jag gör i denna blogg. Forskning har visat att bistånd kan bli en fotboja för fattiga länder, man lär sig leva på bistånd och låter bli att lita på egna krafter. Och som vi vet så korrumperas många länders ledning dessvärre. Det finns allt skäl i världen att börja syna SIDA ÄNNU bättre i sömmarna!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate