söndag, maj 30, 2010

My Lai (Song my)

Dokument utifrån

Massakern i Song My. Amerikansk dokumentär från 2010. Massakern på byborna i Song My var en av Vietnamkrigets värsta förbrytelser. Men få vet vad som egentligen hände. För första gången berättas hela historien av deltagare, ögonvittnen och utredare. Av den Oscarnominerade regissören Barak Goodman.
Även i K 2/6 och K 4/6


Jag har aldrig i hela mitt liv sett en dokumentär av dess like, My Lai.

De som ser den här får en inblick i krigets ansikte och alla dessa lögner vilka militären i USA använde. Filmarna har fått tag på massor med material från tiden för massakern och både överlevande offer såsom förövare!
Alla minns dessa förfärliga dagar då över 500 bybor mördades, allt från åldringar till småbarn. Många av dessa soldater har ångest i sina ögon idag när de berättar och hyser skuld och ånger. Några få överlevande  offer talar om sina hemska minnen som förföljer dem livet ut.

De som ser denna dokumentär begriper också varför vi som var unga då upprördes mot detta smutsiga orättvisa krig och bildade stöd för Vietnams folk, DFFG!
De förenade fnlgrupperna! Jag är fortfarande stolt över alla de pass med tidningsförsäljning och insamling av pengar till FNL vilka jag deltog i.


Se denna dokumentär på repristiderna eller gå till:
http://svtplay.se/v/2012746/dokument_utifran/massakern_i_song_my

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate