lördag, maj 01, 2010

Det extrema Malmö!

Vänsterpartiet och Socialistiska partiet demonstrerar tillsammans. Samling på Möllevångstorget kl 11. Avgång kl 12. Musikfest efteråt i Slottsparken. 

SAC Syndikalisterna firar hundra år av facklig kamp och SUF Malmö demonstrerar tillsammans med andra organisationer under parollen ”Klass mot klass – kamp för socialism”. Samlingsplats på Möllevångstorget kl 15, men redan kl 12 är det förhäng i Jesusparken och på kvällen blir det fest på Tangopalatset, från kl 19.
Kommunistiska partiet och RKU håller förstamajmöte på Mårtenstorget i Lund klockan 12. Talare är bland andra Jan Myrdal. 


Tja , V går tillsammans med Trotskys parti  denna 1 maj  något som var totalt omöjligt tidigare. De går alltså tillsammans med ett kommunistiskt parti vilket vill införa proletariates diktatur i världen.
V i Malmö har börjat göra det till en tradition att gå tillsammans med odemokratiska organisationer.

I Lund ska Jan Myrdal tala på det extrema Stalinistiska partiets möte. Nu har Myrdal kommit hem dit han måste känna sig hemma . Lika barn leka bäst.
FD KPML(r) har ett digert förflutet från att vara ett Maoistiskt parti med nästan terrorinställning till att idag stödja Nordkorea i vått som torrt.

På sjuttiotalet så bekämpade Myrdal detta parti men jag får anta att de numera duger i hans ögon när inget annat återstår.

Slutligen ser jag att SAC-syndikalisterna har tagit upp stalinisternas gamla paroll:Klass mot klass-kamp för socialism.

Är det typiskt Malmö detta eller håller SAC på att i hela landet föra fram socialismen först och främst istället för den fackliga kampen?



Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate