måndag, april 19, 2010

Nu och då!


Här sitter vi på krogen och gottar oss! När kyparen kom in med fyra supglas till mig så skrattade jag gott. Tidigare i mitt liv så hade det verkligen inte varit sill i glasen kan jag försäkra.
Sill och ramlösa går hur bra som helst ihop.
Feskekörkan i Göteborg håller mycket hög klass så den vill jag varmt rekommendera. Kyparen var en ung man som var perfekt för sitt arbete,glad och hjälpsam.Arbetade mycket effektivt kunde jag se.Jag har ju fuskat i detta yrke en gång i tiden så jag har blick för sådant.Aldrig gå tomhänt ut i köket!
Jag sitter och ser belåten ut och det har jag all anledning att göra. Nytt liv på nykter bog med vacker kvinna vid min sida !
Det känns ibland som om jag är pånytt-född! Livet har fått en annan vinkel att leva på .Att lämna alkohollivet bakom sig är det bästa som kan hända en människa med många års drickande bakom sig. Visst har det varit svårare än när jag slutade röka en gång i tiden.Det går inte att jämföra därför att drickandet ligger på ett annat mentalt plan.
Suget är många gånger värre när det satte in.Ibland behövdes det bara en svacka i humöret så gick stegen till bolaget. Alkoholister har ofta en benägenhet att dåligt tåla motgångar.
Det är ju förstås alltid svårt det första året innan man kommer i ro med sig själv.
Däremot måste man passa på sig själv resten av livet,fallgropar finns alltid. Minns hur en man på ett AA-möte berättade att han efter femton års nykterhet söp sig full utan att han ens efteråt förstod varför. I mitt fall så kan jag ej ens dricka lättöl för då vaknar min "vulkan" upp och vill spy ut rök!
Jag har tagit mitt beslut om nykterhet ihop med min Gud och så ska jag fortsätta att leva!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate