tisdag, mars 02, 2010

Överfall och mordhot mot soc.sekreterare!

http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=3477944


Ekoredaktionen på Sveriges radio har kartlagt hur arbetsförhållandena är på en rad av socialkontoren runt om i landet.
Hot och våld där förövarna aldrig blir dömda , inte ens ställda inför rätten. Målen avskrivs och det kommer fram att tom. vissa domstolar anser att "det tillhör jobbet"  att ha hot och våld.

Den dåliga bilden på mig är från Kirsebergs stadsdelsförvaltning. Jag arbetade åt socialkontoret några år med öppen disk och mitt arbete bestod bla. att träffa "kunderna". Ofta ett ganska trevligt arbete men naturligtvis även mycket otrevligt pga. missbrukarnas ilska . Människor med ett genuint hat mot samhället  kunde släppa loss detta på mig.

Men en dag inträffade det som aldrig får hända vilket dessutom förändrade min framtid.
En man kommer rusande upp till oss som en blixt och i ett stort hopp så var han plötsligt på min sida disken. I höger hand hade han en halvt urdrucken spritflaska som han höjde mot mig. Bakom mig stod en soc.sekr vilken öppnade säkerhetsdörren och tog sig ut samt låste in mig med våldsmannen.
Då gjorde jag det man enligt instruktionerna inte ska göra,jag såg honom rakt in i ögonen och frågade lugnt vad han ville.
Han kom av sig på direkten och sänkte armen med flaskan och säger att han inte hade fått sina utlovade pengar.
Jag lyckades avvärja något som hade kunnat gå riktigt illa. Min vän Ricardo hade fattat vad som hänt under tiden och kommit ut till mig och tog hand om mannen.
Ingen ringde polisen,ingen brydde sig om hur jag mådde. När socialchefen kom så frågade jag honom om jag kunde få fem minuter ledigt och ta en kopp kaffe då blev han förbannad på mig och nekade mig detta under förevändning att det inte fanns personal.
Vem som helst kan ju begripa att en sådan här händelse sätter djupa spår inom  en med mardrömmar och ängslan. Så fort jag fick en chans så slutade jag på detta kontor men valde tyvärr något som skulle visa sig vara ännu värre för mig. Arbete i tre år på stadens härbergen.

Jag tycker det är bra att radion undersöker hur det nuvarande samhället fungerar men det är förfärligt att inget har hänt  på socialkontoren sedan jag på slutet av 90-talet själv arbetade där. Håll med om att min chef skötte det här dåligt!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate