tisdag, mars 23, 2010

Det här är Harmagedon!

"Reformen kommer att förstöra vårt land" säger republikanen John Boehner om vårdreformen i USA. Så talar en riktig gammeldags högerman så som vår höger var tidigare. Alla reformer ses som något ont.

 Jag minns pensionsvalet  på femtiotalet då de verkliga övertonerna spelades upp. Motståndarna till ATP påstod också att det var ett ont för landet osv.
Det är trist att se och höra så många i USA påstå att det är socialism när man ordnar en allmän sjukförsäkring.
 Högern på 1800-talet hade en modernare inställning till staten, de ansåg att vissa samhällsfunktioner såsom järnväg,sjukhus,penningväsen osv skulle vara i statens händer.
Det är att blanda ihop korten när man påstår att statligt ägande skulle vara lika med socialism. En borgelig statsapparat kan aldrig vara lika med socialism.  Med det sättet att betrakta omgivningen så skulle Frankrike vara mer socialistiskt än andra länder. Den franska  staten har ett stort ägande under den mycket högerinriktade presidenten.

Svenskans ledarsida ligger lågt i denna fråga och anser att det ska mycket till för att riva upp sjukvårdsreformen. Moderaterna i vårt land har för gott lämnat högerburen trots oppositionens försök att utmåla M som "HÖGERN"!
Vi har ögon och öron själv och går inte på billiga knep  längre, det vore bättre att tala politik i stället för lösa ordsalvor!

Att svenska folket nöjer sig med en usel opposition visar bara hur det förhåller sig med kunskaperna. Den enda som kommer med skärpta argument är Maria Wetterstrand från MP. Detta  syns också i de undersökningar om de olika partiledarnas popularitet där Wetterstrand hamnar mycket högt. Hon talar i klartext på ett sätt som ofta skiljer ut henne från övriga.

Vad gäller USA så gratulerar jag dem till en vettig president och en vettig reform! Risken är väl som vanligt att Obama blir skjuten av någon galning. Ett land med så mycket motsättningar och vapen är alltid farligt att leva i. Sverige börjar på den punkten mer och mer likna sin förebild där borta.Från och med mordet på Olof Palme har även våldet eskalerat här!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate