måndag, februari 15, 2010

Att befinna sig i opposition är nästan alltid lätt!

Jag har följt politiken i vårt land ända sedan början av femtiotalet, var mycket intresserad redan som tioåring och lyssnade på de stora valduellerna mellan Bertil Ohlin och Tage Erlander!
Under alla år så satt borgligheten i opposition och de kunde alla föra sin partipolitik utan hänsyn till de andra borgeliga partierna. Då är det lätt att sitta i opposition.
Nu sitter sossarna i opposition för andra gången sedan krigsslutet men denna gång ihop med MP+V.
Detta är en helt ny situation rent politiskt dessutom har borgligheten gått i allians för första gången.
Något tvåpartisystem tror jag dock inte att vi kommer att få se inom överskådlig tid.

V fullföljer den vanliga linjen för partier i opposition,de lovar mycket vilket blir svårt att genomföra med en regering där S är störst. MP håller lite lägre profil vad gäller löften och ingen kommer ifrån att de har frågor där de står borgligheten nära. (Tex friskolor)
Slutligen då S. De har varit tysta i vissa frågor men i andra som tex Afghanistanfrågan så stödjer de i huvudsak regeringen. I många frågor har de närmat sig regeringen (skolan-skatterna) men sedan talar de ofta om att höja skatten men pekar då ut andra än den vanlige löntagaren. (Förmögenhetsskatten,hushållsnära tjänster ska bort osv)

De använder den gamla vanliga socialistiska jargongen för att locka väljare som tror att det ska inbringa massor med skatter. Så är det ju inte i praktiken med tex höjd förmögenhetsskatt eftersom pengarna rinner ut ur vårt land igen så som det alltid gör med sådana skatter. Det blir bara symbolik för de frälsta!
Höjda fastighetskatter drar heller inte in några större summor men de förstör livet för många enskilda.
Att låta taxeringsnämnden höja värdet på en kåk bara pga läget är oklokt och orätt.

Partier använder ofta "flugpapper" för att locka väljare men sedan när de ev. sitter vid makten brukar de ofta "glömma" bort vad de har lovat.
Det är tragiskt att läsa vissa personers inlägg ute på internet där de låter som frälsta Jehovas inför det parti de tänker välja på. Ofta blir de lurade och efter valet sitter de där och inser att inte mycket har ändrats till det bättre för dem.
Folken världen över har ofta blivit lurade av politikerna, det är svårt att hålla vallöften. Lättare är att lova!

Världen har just genomlidit en av de värsta kriserna på många år ,och tyvärr är den inte slut än. Se bara på Spanien,Grekland mfl länder.
Grekland är verkligen speciellt med sin mycket höga militärbudget samt korrumperade politiker.Det har nu visat sig att de har fifflat med sina siffror för att kunna få inträde i EU. De skulle egentligen aldrig fått vara med eftersom de aldrig hade sin budget i balans.
När människor i vårt land skyller allt på den borgeliga regeringen för sin situation som tex arbetslös  så lever de på en illusion. Vilken konstellation som helst hade haft samma problem !

Sahlin ville i ett skede att staten skulle köpt SAAB för många miljarder och det ger en liten vägledning till hur hennes regering skulle ha bekämpat krisen. Slösat med våra gemensamma pengar!
Dessa  pengar ska användas till skolning och andra kloka investeringar och vad man än säger om Anders Borg så sköter han statens finanser bra.
I alla länder med olika regimer så kommer det att finnas folk det inte går så bra för men att förtidspensionera dessa är en felaktig och förnedrande väg. Nu när man äntligen försöker att komma bort från detta system sjösatt av den tidigare socialdemokratiska regeringen så gnälls det en del men betänk att   det har gått så kort tid så man kan inte kräva några resultat än.

I England har man längre valperioder och det kanske vore något att förändra även här hos oss. Minst fem år skulle en regering ha på sig , då skulle det nog kunna fattas bättre beslut utan att snegla på nästa val. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Jag såg att du har en Googleannons till den här Webadressen.Det är kanske ingenting man kan påverka?
Dom kommer väl in automatiskt och jag tror ju inte att det är din önskan att ha såna annonser på din blogg.

http://www.nationell.nu/

hogrelius sa...

I viss mån kan man bestämma vilkatyper av annonser det kan vara,ser idag att den är bytt till en historisk sida om andra världskriget.systemet känner efter vad man skriver om och så blir det annonser i det ämnet! ska gå o kolla mina inställningar! Tack!

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate