fredag, januari 01, 2010

Skolbränder =mordbränder

"En brand har utbrutit i Kulturskolans lokaler i Stenkullen i Lerums kommun utanför Göteborg nu på morgonen. Polisen klassar händelsen som mordbrand."

Några timmar innan så kom detta meddelande!

" Brand utbröt vid halvsextiden på nyårsdagens morgon i Bladins skola i Malmö."

Så här är det vid varje lov i vårt land, ungdomar sätter eld på skolorna för hundratals miljoner kronor varje år. På 50-60 talet så var något sådant okänt, ingen ung kunde ens komma på en sån bizarr tanke.

Frågan är vad det är som har fått ungdomar att inte ens känna rädsla över att tutta på stora byggnader?  Hur är deras förhållande till vuxenvärlden och sina föräldrar?
Det talas väldigt lite om det här mycket stora problemet  ,ofta blir det lite rubriker i tidningarna. Ibland står det bara i ortstidningen om branden så bränderna är många under ett år när de sedan sammanfattas av skolverket .

Myndigheterna är dåliga på att redovisa för oss medborgare vad de vidtar för åtgärder. Däremot ser man ibland att skolor inte har fått sätta upp övervakningskameror.
Då har någon annan myndighet (tex länstyrelsen) påstått att kameror skulle kränka eleverna??

Om det pågår stora utredningar om de här bränderna vet ej vi vanliga medborgare. Hur jobbar skolorna med denna fråga skulle också vara intressant att få en inblick i. Hur ska föräldrar till barn i skolorna agera?

För mig är det totalt obegripligt hur man kan tutta eld på skolor eller andra byggnader. Hur tänker dessa ungdomar?

När jag bodde i Malmö så brändes vårt fina daghem ner (Klövervallen) och de som gjorde detta var metodiska. De hade gått runt byggnaden med bensin eller något annat starkt brännbart och kastat in detta i olika rum och sedan tänt på.
Ingen hade sett något och ingen åkte fast så vitt jag kommer ihåg. Hade det funnits kameror så hade troligen aldrig detta hänt.

Hur kan ett land bli så fullkomligt handikappat och ha myndigheter som motarbetar polisens och brandkårens arbete i och med att man nekas att sätta upp dessa kameror?
Det är något sjukt i vårt land vilket inte ens en ny regering lyckades finna bot på!


PS Förvånansvärt är också att man ALDRIG ser en diskussion omkring dessa frågor ute på nätet,nej skitdiskussioner om kändisar och annat TOTALT ointressant ploppar upp bland dessa spalter med jämna mellanrum. Ibland kan man få för sig att större delen av de unga är "hjärntvättade " genom sitt tittande på tv-kanaler med program med totalt hjärnmörker i sina påhittade program. Var finns ni som är tänkande och reflexterande över livet,samhället osv???

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate