onsdag, januari 27, 2010

Övervakning från samhället

Carl Bildt skrev ett inlägg i svd (länk strax under denna text)! Han tar stora vackra ord i sin mun men i verkligheten för Sverige samma politik som man alltid gjort oavsett färg på regering.Övervakning på ett för medborgarna minst sagt genant sätt. Dessutom dyrt och onödigt att övervaka legala aktiviteter. Ingen har något emot att man övervakar kriminella och spioner men även detta måste ske med lagliga medel och dessa finns redan tidigare i vår lagstiftning. Allmän övervakning är att ingripa i den enskildes liv på ett otillbörligt sätt, när ska posten ångas upp innan vi får den i vår brevlåda?

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/friheten-pa-natet-maste-forsvaras_4123091.svd


http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/bildt-hycklar-om-friheten-pa-natet_4157739.svd

Strax här ovan finns en länk till Rick Falkvinges inlägg mot just Carl Bildt. Rick är Piratpartist och de är det enda parti vilket har tagit dessa frihetsfrågor på allvar.
På texten från ett dokument ser du en liten del av ett hemligstämplat SÄPO-dokument. Detta visar hur de på sjuttiotalet registrerade lagliga aktiviteter, SÄPO hade alltså anställda överallt i landet vilka gick igenom allt från tidningarnas insändar o debattsidor. Begärde en laglig organisation tillstånd för en demonstration så blev den ansvariga stämplad och införd i SÄPO:s papper. Till vilken nytta?
Ska FRA hålla på med samma totalt meningslösa övervakning till stora kostnader?
Idag går man ut och demonstrerar utan tillstånd eftersom man har lärt sig att man bara blir stämplad om man går den lagliga vägen. På samma sätt verkar ev. brottslighet också, vem sitter och skickar mail eller ringer över fast telefoni om det verkligen gäller skumraskaffärer. De som ev. gör detta visar bara att de är en samling dumskallar.Polisen säger ibland att de genom avlyssning har knäckt diverse brott men det är bara som jag påstår "dumskallarna" de tar då!
Varken regeringen eller för all del oppositionen är att lita på i dessa frågor. Att Lars Ohly tar till orda är bara rent löjligt eftersom hans partibröder världen över har haft mänsklighetens värsta övervakning över sina medborgare, jag behöver väl bara säga STASI!
Jag håller fast vid att om man verkligen bryr sig om yttrandefriheten så blir valet i höst PIRATPARTIET!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate