torsdag, december 17, 2009

Har jag fattat fel om den nya sjukförsäkringen?

Alla skriver i dagarna om att massor med människor ska "kastas" ur sjuksystemet och tvingas till närmaste socialbyrå?

Har jag förstått regeringens linje så går den ut på att alla som inte är "mycket sjuka" ska föras över till arbetsförmedlingen i tre månader för att få hjälp på alla sätt att komma på fötter igen. Under denna tid ska de få sina pengar från antingen A-kassa eller  från arbetsförmedlingen.

Ingen ska behöva gå till socialen!

Om man konstaterar att personen är sjuk på något sätt så det inte går att fixa arbete så har regeringen lovat att de ska bli sjukskrivna återigen.

Men grejen är den att man måste vara aktiv och visa intresse för att gå till arbetsförmedlingen ,tackar man nej från början  , ja , då får man inget annat än socialbyrån att gå till.

Är det så svårt att ställa upp under en kort tid i sitt liv med detta??

När jag satt inför FK och arbetsgivare så fick jag ej detta val,tyvärr! Jag skulle med glädje ha gått med på detta förslag . Nu blev jag förtidspensionerad rätt och slätt och ingen chans till något annat som jag skulle ha klarat av!

Vänsteroppositionen ser sin chans att svartmåla HELA detta förslag och det är billig valpropaganda och dessvärre så skrämmer  man många som inte har förstått vad det här förslaget går ut på.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate