tisdag, november 24, 2009

SAAB i graven idag?

Konigsegg Group AB har avslutat diskussionerna om förvärv av Saab. Enligt Christian von Koenigsegg var tiden en kritisk faktor.


Försäljningen av SAAB-bilar har ytterligare sjunkit med ca 65%. En bil som inte kan säljas har ingen framtid heller.
Hade det inte varit bättre att sätta SAAB i konkurs redan från början?

Hur många miljoner eller rent av miljarder har inte denna lyxfabrik kostat oss skattebetalare under de senaste 35 åren. Ett litet land som vårt kan inte ha två bilfabriker och efter Malmö-äventyret borde staten och ägarna slagit igen porten för fortsatt tillverkning . De pengar man då hade sparat hade kunnat gå till utbildning av folket i Trollhättan samt start av annan industritillverkning tex vindkraft!
Vad gäller vindkraften så har det aldrig funnits något intresse från någon regering att verkligen satsa på denna.
I vårt land har det så länge jag minns varit Wallenbergsfärens intressen varje regering gått tillhanda. Det är dags att bryta detta och inse att det finns andra vägar att gå för att ordna försörjningen åt folket.

Se också till att våga göra något radikalt för småföretagen. Alla partier snackar så mycket om hur bra de skulle vara för just småföretagen men när de sitter och styr så händer inte mycket alls.Skit detsamma vilken färg regeringen har ,samma njugga politik förs.
I opposition så kaxar alla till sig för att sedan svika.

Vad gäller SAAB så skulle det vara intressant att få kalla siffror på bordet vad de har kostat samhället under alla dessa år.

Svenska folket har genom sk "fotröstning" visat var de står, d.v.s. de köper inte SAAB.
Om inte vårt folk köper SAAB då ska man inte förvänta sig att man kan sälja bilen i andra länder heller.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate