lördag, oktober 10, 2009

Peter Jöback är en man med mod!


Igår var Peter Jöback gäst hos Skavlan ,ett av de bästa program svensk tv har sänt under de senaste åren.

När jag satt där och såg och hörde Peter berätta om hur han som barnskådis blev sexuellt utnyttjad av en vuxen medspelare så blev jag så berörd. Peter sa en sak som få brukar våga säga !

Han sa rakt på att det var förenat med både skam och lust. Han kände sig trots övergreppen som en kille som ändå var NÅGON.  Detta pga av ett hem med en fader som var missbrukare av alkohol och aldrig kunde vara en förebild .

Barn behöver föräldrar vilka kan visa kärlek till sina barn, får inte ett barn detta under uppväxten så blir det ett "svart" hål inom en.

Detta hål försöker barnet och ynglingen att fylla med annat och blir ytterst sårbar för tex inviter av pedofiler. 

Det är mycket bra att Peter Jöback orkar att gå ut med det här. Väcker tankar och diskussioner bland de som tänker längre än vad näsan räcker.

Orkar man gå till botten med sin skada så kommer man ut på andra sidan mycket starkare. De flesta måste ha hjälp av kunniga människor vilka kan sånt här på sina fem fingrar.

Risken är att man annars blir missbrukare av tex sex,sprit,spel och annat bara för att täppa igen det "svarta" hålet i hjärnan.

Om jag skulle utnämna en vardagens hjälte så skulle jag välja Peter Jöback!

1 kommentar:

Peter Jöback och Roxy Recordings sa...

Hej!
Vi har läst att du uppmärksammat Peter Jöback och tycker att det är kul! Vill du träffa honom i vinter? Vinn en helkväll med meet 'n' greet, biljetter och resa till någon av hans magiska julkonserter! Läs mer på www.peterjoback.com.

(Ps. Din röst behövs! "Sing" behöver en puff uppåt på Tracks där den nu ligger på 17:e plats. Gör din röst hörd före måndag kl. 14.00 på; www.sr.se/cgi-bin/p3/tracks/index.asp?taskid=1 Ds.)

Mvh Peter Jöback & Roxy Recordings

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate