fredag, oktober 23, 2009

Inkomstgarantin för riksdagsmän

"Av de fem som tar ut högst månadsbelopp är tre socialdemokrater, en vänsterpartist och en med i Junilistan. Socialdemokraten Lennart Nilsson i Västra Götalands län toppar med ett bruttobelopp på 44.059 kronor i månaden.

Därefter följer Helene Goudin, Junilistan, med 43.600 kronor i månaden. Även Inger Segelström, tidigare ordförande för Socialdemokratiska kvinnoförbundet, tar ut 43.600 kronor per månad.

Också socialdemokraten Jan Andersson i Malmöhus län tar ut 43.600 i månaden. Det gör likaså vänsterpartisten Jens Holm.

I listan finns tre före detta partiledare: Gudrun Schyman som tar ut 20.008 kronor per månad, Lennart Daléus som tar ut 28.349 kronor per månad samt Birger Schlaug som tar ut 14.132 kronor per månad.

Inkomstgaranti kan den få som suttit i riksdagen eller Europaparlamentet i minst tre år och avgått före 65 års ålder. När personen får lön från en anställning minskar beloppet eller så försvinner rätten till utbetalning, beroende på lönens storlek.

Hur länge en före detta ledamot har rätt att få inkomstgaranti varierar med personens ålder och längden på uppdraget." Fr DN


Jag tar också ut inkomstgaranti från staten eftersom jag arbetade i 44 år.


Men inte kommer jag upp till dessa riksdagsmäns belopp, jag får ca 9000 kr/mån!

Att vara vald till Sveriges riksdag brukar en del säga "att det är det finaste man kan bli"! Jo,de behöver i varje fall inte vända på slantarna vilket vi vanliga pensionärer får göra. Dessutom är det många av oss vilka har jobbat i tunga yrken som får lida av värk resten av livet. Det är den extrakrydda vi får efter att ha gått i välbehövlig pension! Politikerförakt?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate