lördag, september 05, 2009

FK jagar tjuvar!

Polisen i Stockholm bryr sig inte om att utreda miljonsvindel utförd av kriminella. Enligt radions nyheter idag så har polisen utrett bara ett brott av 80 där summan 30 miljoner har "tjyvats"!
Främst är det MC-gängens medlemmar som är skyldiga till att ha blåst FK på dessa summor.
"Vi har inga utredare" svarar man från polishåll. Det konstiga är att det finns personal till att jaga mp3-nedladdare på internet, då fattas det inte poliser.
Är det ett ställningstagande från polisens sida eller....?



Här nedan är ett klipp från SR!

12:39 lördag 5 september 2009
Kriminella krävs på bidragspengar
Försäkringskassans satsning mot bidragsfusk bland kriminella har gett resultat. Under det senaste året har fusk för kring 30 miljoner kronor avslöjats, och 96 grovt kriminella krävs nu på pengar.
Försäkringdirektör Svante Borg
Och arbetet fortsätter, för enligt försäkringdirektör Svante Borg finns det många fuskare.
– Ja, det kan självklart finnas fler, vi har ett generellt arbete där vi tittar över många olika människor, naturligtvis. Vi har lyckats jättebra och vi är väldigt nöjda med den här satsningen.
När det ändå är såhär många som fuskar är det lätt att fuska?
– Nej, det är det inte. Samtidigt är det så att om man är kriminell och medvetet undanhåller information eller far med falska uppgifter så ligger det i sakens natur att man kan komma igenom med felaktiga uppgifter.
Sedan Försäkringkassan inledde satsningen på att granska kända brottslingar och gängmedlemmar med bidrag förra sommaren har nu fusk på nästan 30 miljoner kronor upptäckts och Försäkringkassan har krävt pengar tillbaka från 96 grovt kriminella. Samtidigt har ett 30-tal personer nekats bidrag, eftersom att ansökan innehållit felaktiga uppgifter.
Totalt under de senaste tolv månaderna har Försäkringkassan krävt tillbaka 312 miljoner kronor från 5 223 svenskar. De grovt kriminella stod för åtta procent av fusket.
Nu till hösten kommer satsningen fortsätta, i och med det utökade regionala samarbetet med andra myndigheter. I dag kan det ta lång tid innan polisanmält bidragsfusk utreds, men med närmare samarbete hoppas Försäkringkassan att det ska gå snabbare.
– För Försäkringskassan är det jätteviktigt att det går snabbt eftersom vi vill se en effekt alltifrån att vi hittar någonting som inte stämmer till att vi får personen lagförd. Sedan i kampen mot den organiserade kampen mot brottsligheten är det viktigt att det också går snabbt. Jag ser att vi kommer att få bättre och bättre hastighet i att hantera det här tillsammans med andra myndigheter, säger försäkringsdirektör Svante Borg.
Lotta Myhrénlotta.myhren@sr.se

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate