måndag, juni 22, 2009

Att stifta lagar....

Vissa politiker tror att om man bara stiftar en lag så ordnar allt sig.
Under många år har unga (män) haft rabatt när de dömts för brott. Även mycket grova brott så som mord har givit rabatt. Otroligt men sant.

De som från början genomförda detta synsätt såg allting från "andra" sidan! Det var "synd" om grabbarna som slog och mördade tex pensionärer! De skulle få lindriga straff så att man kunde "tala" dem tillrätta. Psykopater går ej att behandla ej heller med andra ord tala "tillrätta"!
Visst finns det exempel på killar som har gjort en volta men sen har de passat sig för vidare bekantskap med kriminalvården. Tyvärr uppvisar dock vården dåliga siffror på att folk skulle ha blivit "omvända" till det bättre.

Självklart skulle väl alla medborgare tycka det vore bra om straffen hjälpte men nu är det inte så och jag anser att det är bra att regeringen tillsätter en utredning som tittar på det här!

Vårt samhälle brister många gånger i allvarliga frågor. Jakten på fildelare prioteras med 15 nya poliser allt medan man lägger ner allt från grov svindel till grova ekonomiska brott.

Här sitter det folk och tar ner lite filer på kanske film eller skivor som de inte ens annars skulle ha köpt. Ingen kan bevisa att de har gjort förlust eftersom det inte går att föra i bevis. Däremot vet vi att mutaffären där SAAB och JAS-planet är inblandade handlar om kanske i miljard kronor.

Vi vet att svenska banker har blivit skinnade på hundratals miljoner genom falska Visa-kort men det är också nedlagt.
Idag finns inga propotioner i alla dessa lagar och jakter på folk!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate