tisdag, maj 05, 2009

Ebbe Carlssonaffären!

Nu har det gått ca 20 år sedan denna artikel publicerades i Gnistan! SolidaritetsPartiets tidning vilken tog kamp för yttrande o tryckfrihet. Solidaritet med de fattiga folken-mot de dåvarande supermakterna Sovjet -USA.

Ebbe Carlsson affären är blottlagd i den mycket bra filmen "Ebbe-the movie" vilken har gått på biograferna samt visats i SVT!
Där får man en insyn idag som är kuslig. När Gnistan skrev den här ledaren 1989 så fanns det mycket i det fördolda men jag tycker så här tjugo år efteråt med facit i hand att ledaren är saklig och bra samt håller ända in i vår tid.
Tänk bara att Ebbe hade tillgång till rikets hemligheter,nyckel till polishuset och SÄPO! En bokförläggare utan något politiskt mandat av någon!
Han kände alla i toppen personligen, allt från statsminister Palme till de olika ministrarna!I synnerhet Geijer vilken var högsta chef för polisen i vårt land.

Ebbe var socialdemokrat ut i fingerspetsarna vilket underlättade hans framfart. Så här efteråt kan man undra var förnuftet fanns i den socialdemokratiska regeringen? Vad fick riksdagsgruppen veta om honom?

Jag personligen råkade ut för hans framfart i och med att jag var medlem i skp-SolidaritetsPartiet. När vi insåg vidden av hans registrerande och den grupp han bildade för att spåra Palmemördaren så fick vi agera därefter.
Villospåret om Kurderna som Palmes mördare var så galet så vi var med och bildade organisationen "Kurdernas vänner" för att stötta de som sattes i kommunarrest av regeringen. Socialdemokraterna utfärdade reseförbud för 5 namngivna kurder i Malmö vilket varade i 5 år!
Hialöst , sa de flesta nere i Malmö!

Hans Holmer och Ebbe Carlsson var såta vänner och bodde i samma lägenhet en tid. Holmer var fd SÄPO chef samt var den som höll i Palmeutredningen. Dessa två herrar sabbade förmodligen hela utredningen när de jagade kurder istället för den verkliga mördaren.
Allt detta med den socialdemokratiska regeringens gillande.
Det vore verkligen på plats att hela denna sopa (soppa) utreddes och de fick ta sitt ansvar för affären Ebbe.
Några lever ju fortfarande tex Anna-Greta Leijon och Ingvar Karlsson.

PS Klicka på Gnistans artikel så blir texten läsbar!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate