torsdag, april 02, 2009

Snikna författare eller okunniga?

Idag anmälde fem stora förlag att en person har tillhandahållit sk talböcker gratis på nätet. Förlagen anser att de har förlorat stora pengar pga denna persons "olagliga" server!
De författare vilka har ställt sig i spetsen är samtliga stora idag och många av dem är miljonärer.
Ernst Brunner jämställer att tanka ner en talbok med att gå in i en bokhandel och stjäla en bok.
Det är att göra det lätt för sig, hur kan han veta att den person vilken tankat ner boken överhuvudtaget skulle ha gått in på en bokhandel och köpte hans bok??
Alla dessa , ofta äldre damer och herrar, tror en massa omkring detta med internet och dess användare.
Det kan ju gå till på ett annat sätt som faktiskt gagnar dem. Låt oss säga att en ung nyfiken tjej eller kille på kul tankar ner P.O. Enqvists senaste bok , läser den på nätet och blir så nyfiken på denna författare så att han eller hon vill äga pappersböckerna. Går till bokhandeln och köper flera böcker vilket han (hon) annars aldrig hade gjort om man inte hade läst en bok gratis på internet!

Jag kan bara ta ett exempel från levande livet. För några år sedan så lyssnade jag lite förstrött på Lars Winnerbäck på radion. Tankade ner några låtar och blev mycket intresserad.
Nå,vem tror ni sitter med alla hans cd idag här hemma? Naturligtvis jag!

Är det bra grejor vare sig det är musik eller annat så vill man ha respektive alster i sin hand.
Samma sak blev det med Svd, läste den på nätet och gillade tidningen. Idag är jag prenumerant !

Ipredlagen är en gammalmodig lag stiftad av personer som inte vill förstå vad som egentligen händer i den nya värld som växer fram.
De har aldrig någonsin kunnat bevisa att de förlorar pengar eftersom de inte kan veta om man skulle ha köpt deras böcker eller skivor!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate