måndag, april 06, 2009

Computer Sweden IDG

Det pågår en konstig debatt på denna tidnings hemsida. De publicerade en artikel om Open Suse (Novel) och vissa svårigheter med detta Linuxop.

Vissa drivrutiner och codec för ljud finns ej med. Nej, vissa Linux använder bara sk fri vara och vill man tex ha möjlighet att spela mp3 filer så får man fixa det hela själv. Lite ovant för en windows-användare men en van Linuxanvändare vet hur man kan fixa alla såna drivrutiner in i tex opensuse eller Fedora.

Nu har jag provat på alla de storaLinuxvarianterna men för mig så återstår bara två dugliga. De är tvillingar dessutom!
Ubuntu och Debian där allting fungerar med ljud och bild. Dessutom kan man installera tex real player,picasa,songbird mfl utan att ha minsta kunskap om hur man lägger in dessa i systemet.Det sköter sig själv eftersom dessa olika bolag är bra på att fixa sina program som deb -paket.
Bara att installera ,lätt som en plätt.

Med programpaketet wine så finns det också möjlighet att installera exe filer alltså rena Windowsprogram. Jag kör tex Spotify utan problem på min Ubuntu.
Det är trist att se folk munhuggas om vilket op som är bäst.
En sak är säker ,Linux är billigast ,det kommer ingen ifrån.
Jag inser också att de som vill spela avancerade spel gör detta lättare i Windows men för oss vanliga datoranvändare så fungerar Ubuntu till 100%.

Sedan att det finns tusentals med olika program gratis att enkelt ta ner från internet är väl en fördel som verkligen kan räknas på plussidan!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate