tisdag, februari 10, 2009

Mona Sahlins omsvängning!

Mona Sahlin och socialdemokraterna har tidigare värnat om Baltikum. I tex energifrågan så har hon haft en klar linje , vi ska dra kabel till dem för att de inte ska bli helt beroende av Rysslands "välvilja".
Nu går Sahlin ut med helt andra signaler. Tar avstånd från EU och Sveriges regering som nu vill prioritera kabeln till våra nära grannar.
I ett uttalande för Sveriges radio idag så säger Mona att Sverige ska inte bygga denna kabel därför att det kommer att höja våra elpriser. Hennes recept nu är att Sverige ska enbart samarbeta med de nordiska länderna.
Det börjar lukta unken nationalism om hennes agerande. SAP valde en inbiten EU-motståndare till första namn på deras valsedel till EU-valet i sommar. Marita Ulvskog är sannerligen ingen lämplig kandidat utan valet av henne skickar signaler till övriga EU-länder att socialdemokratin ytterligare vill avskärma sig från Europa.
Dagens utspel om energifrågan är samma slag av EU-fientliga tankar!

Är detta priset socialdemokratin får betala för sin allians med de röd-gröna?

Det är nog en hel del fackföreningsfolk tillika gamla sossar som nu med förvånade ögon kan se denna svängning av politiken under Sahlin. En svängning som för partiet långt bort från sina trogna väljare !
Att välja Sahlin till partiledare var nog inte så klokt!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate