tisdag, januari 20, 2009

Rödgrönaröran kräver statligt stöd till bilindustrin!






När stålindustrin i Sverige gick på knä 1977 så var jag med och krävde statligt stöd till "mitt" stålverk. Vi fick stöd ett tag till våra löner. Jobbet bestod inte i att fortsätta producera rostfritt stål för det fanns ingen avsättning för detta.Nej, vi fick utföra totalt meningslösa arbeten . Jag och några till fick flytta göten på götgården från ena sidan till den andra under månader då staten stod för våra löner. Vi begrep efter ett par veckor att det var ett påhittat arbete så vi slutade att flytta göten. Ingen brydde sig. "Hur går det gubbar" kunde en förman komma förbi någon gång och fråga . Han brydde sig inte om svaret för han visste ju också att allt var fejk!

Vi demonstrerade på många sätt som framgår av bilderna. Inget hjälpte, stålverket plus en rad andra funktioner på bruket las ner.

Det fanns ingen plats för vår produktion. Volvo och Saab ligger nog lika risigt till och att då vräka in miljarder av skattepengar som vissa vänsterpolitiker vill är totalt meningslöst.
Det är bara att slå blå dunster i folks ögon. Säg som det är istället.

Sverige kan inte klara av längre att tillverka bilar. Folk vill inte köpa dessa dyra produkter utan väljer billigare och framförallt bättre bilar från andra fabriker.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate