tisdag, januari 27, 2009

Angående en demonstration i Uppsala

Demonstration i Uppsala för Palestinina

Foto: K LindelöfMånga människor visade sin vrede mot den pågående Gazablockaden och mot Israels 60 år gamla etniska rensningsaktion. Varför så försiktiga kommentarer i våra stora massmedier och från regeringen? Palestinierna i Sverige känner sig svikna av den svenska regeringen. Israel bryter ju mot folkrätten, varför protesterar Carl Bildt inte högljutt? Är det skillnad på folk och folk? Vad blir det av en sådan demokrati?
Palestinska ungdomar tog tillfället i akt att skrika ut sin frustration och fick igång välordnade talkörer:
Vad händer i Gaza? - Massmord, massmord!
Vad händer i Palestina? - Massmord, massmord!
Bryt blockaden mot Gaza! När, när, när? - Nu, nu, nu!
Vad ska vi göra? - Riva muren!
När, när, när? - Nu, nu, nu!
Om och om igen ...
Foto: K lindelöf En lång rad talare från de arrangerande organisationern framträdde. Arrangörsgruppen representerade denna gång en imponerande bredd. Initiativtagare var Palestinska folkets förening i Uppsala. Övriga organisationer som ställde upp och hjälpte till var:

Folket i Bild/Kulturfront, Kommunistiska partiet, Kvinnor för Fred, Miljöpartiet, Missionskyrkan, Palestinagrupperna PGS, Socialdemokratiska partiet, SSU, Svensk-kubanska vänskapsföreningen och Vänsterpariet.

______________
Här är anförandet från Folket i Bilds representant (Knut Lindelöf):

Vänner av mänsklighet!

Den 20 feb 1942 samlades 15 män i en villa vid Wannsee i Berlin för att avhandla den ”slutliga lösningen av judefrågan”. Vad som hände sedan är vi alla väl insatta i.
Men, att 11 män samlades sex år senare, den 10 mars 1948, till ett hemligt möte i det så kallade ”Röda huset” i Tel Aviv och avhandlade den ”slutliga palestinalösningen” hålls fortfarande i det fördolda. Där fastställdes den så kallade plan D som precis som ”den slutliga lösningen” gick ut på att avlägsna en oönskad befolkningsandel – i detta fall alltså palestinierna. Den etniska rensningen av Palestina skedde efter en noga uppgjord plan.
Så här gick det till i by efter by: Byn omringades på tre sidor och soldaterna gick in. Byns män fick order om att ställa upp sig på torget. En man klädd i en huva med endast ett par hål för ögonen pekade ut vilka som skulle föras bort och omedelbart skjutas. Resten av invånarna drevs sedan bort, utan möjlighet att ta med sig några av sina tillhörigheter, och husen sprängdes.
Detta pågick från mars 1947 till december 1948. På det här viset fördrevs drygt 700 000 palestinier och deras byar jämnades med marken.
Jämförelsen med nazisternas folkmordspolitik är ingen överdrift. Den är glasklar och faller också in i samma mönster som rika västländer använt nu senast på Balkan. Serberna ska nu fördrivas från Kosovo, trots att vi vet att kriget kommer att blossa upp igen.
Inga stormakter kan utplåna såren efter etnisk rensning med sina målstyrda robotar och stora bulldozers – varken på Balkan eller i Palestina.
Stoppa blockaden av Gaza och ge oss för Guds skull ett mångetniskt och demokratiskt Palestina!

Appell 19 jan 2008 Stora torget i Uppsala

Publicerad på www.fib.se 2008-01-19



Jag är för tryck och yttrandefrihet och anser att alla som har tillstånd av polisen också ska få demonstrera utan att varken bli beskjutna av raketer eller störas på annat sätt. Bland vissa av de som stod bakom den här demonstrationen så brukar denna rätt inte respekteras. Hoppas att denna demo i Uppsala kunde genomföras på ett demokratiskt sätt utan störningar!
När man tittar på denna brokiga samling av deltagare så ser man att Socialdemokratin lierar sig med odemokratiska krafter. Kommunister av olika chatteringar liksom Kubakramare. Vad nu en vänskapsförening för Kuba har i en sådan här demo att göra, det kan man ju fråga sig?

SAP har slagit in på en helt ny väg sedan en tid och det förvånar mig stort. I över 100 år har man vägrat att samarbeta med diktaturförespråkare. Kommunistiska Partiet är ett Stalintroget parti som hette KPMLr tidigare och detta parti går Sossarna samman med omkring en demo! Kubavännerna hyllar Castros stalinism i vått och torrt! Dessa två organisationer borde inte finnas med på denna demo alls!

Talaren från FiB försöker på ett försåtligt sätt få Israel att framstå som "nazilight" samtidigt som han inte kan låta bli att föra in "Serbfrågan i Kosova" vad nu den har att göra i detta sammanhang! FiB är inte trovärdiga sedan lång tid tillbaka då de agerade för Pol Pot i Kambodja !

För den oinsatte så kan det sägas att ledningen för Fib sparkade en nyinsatt redaktör som tog sig ofoget att åka till Kambodja och skriva sanningen om massmördaren Pol Pot. (Jag satt i den styrelsen men avgick på direkten)

Med andra ord så är FiB också en organisation som hyllar förtryck men bara när rätt diktatur förtrycker.
FiB är den tidning som har gått i försvar för den nu döde diktatorn Milosevic och hans politik.(Drömmen om ett Storserbien) Kosovo blev härtaget av Serbien vilket skapade den konflikt som råder. Under Tito hade Kosovo självstyre men när Milosevic kom till makten så avskaffade han denna och med hårda metoder så sparkades alla Albaner från ledande poster osv. Serberna har själv försatt sig i denna elaka soppa och nu får de betala priset!

Lägg märke till slutklämmen i Lindelöfs tal."
ge oss för Guds skull ett mångetniskt och demokratiskt Palestina!"


När man säger så då menar man det som Hamas säger. Utplåna staten Israel! Kort o gott! Så sa också PLO en gång tiden innan de insåg att detta krav är fel.
När jag var ung och var med i Palestinagrupperna så bar vi tom. ett rockmärke med Palestina i bild och där fanns minsann inget Israel kvar. Staten Israel var utplånad och hade uppgått i Palestina och vår text på rockmärket var "För ett demokratiskt Palestina"!

SAP och SSU går sida vid sida med organisationer som vill krossa staten Israel, detta är en ny politik men den är lika väl totalt felaktig!

Däremot anser jag att Israel för en felaktig och mycket destruktiv politik som enbart gynnar Hamas. Massmord för aldrig en sak framåt!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate