lördag, december 20, 2008

Vi firar femårig skilsmässodag!

För precis fem år sedan öppnade vi kuvertet med den lagliga skilsmässan bekräftad. Nå, kan man fira en sådan dag?

Javisst, säger jag. Vi firar så mycket och då är det väl på plats att minnas att det nu har gått fem år av våra liv igen. Vi har blivit morfar,mormor,farfar och farmor under den här tiden. Flera nära och kära har avlidit och vi har trots skilsmässan kunnat stå varandra nära och ställa upp för varandra. Så borde alla skilsmässor se ut. Nu gör de inte så och ofta är det stor besvikelse eller att den ena parten inte ville att det skulle gå till skilsmässa. Då kommer också oförmågan till att samarbete med respekt för varandras val.
Det finns inga lyckliga separationer ,det är sant. Vad man än säger så gör det ont även om man vet att ingen annan utväg finnes.

Barn finner nästan aldrig något bra med en skilsmässa. Ibland finns det klartänkta barn och igår talade jag med en ung människa som sa att det var bäst att mor och far gick skilda vägar. De bråkade för mycket och det var inte bra, sa hon!
Ja, när det är så då är det nog bara bäst att låta det gå till flyttning.

Många är de som efter långa äktenskap nog har funderat både en och två gånger om det är värt att fortsätta att leva tillsamanns. Livet kanske har blivit gråare, man talar inte längre med varandra med den där värmen som fanns från början.
Ingen ger den andra den där smekningen när man går förbi varandra i rummet eller köket. När kvällen är kommen så blir det ett kort god natt och inget mer.............
Ska man bryta upp då eller vad ska man göra? Familjeterapin har inte hjälpt ett dyft osv.

Vi valde att bryta upp och idag så har bägge funnit kärleken igen !
God Jul och Gott Nytt År!
Posted by Picasa

2 kommentarer:

Therese sa...

Det var fint skrivet Bosse!
Jag önskar dig lycka till med kärleken och hoppas att du är och förblir lycklig...

hogrelius sa...

Jag är ej lycklig i ordets rätta mening,tyvärr!

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate