måndag, december 08, 2008

Ur en vänstermänniskas tankevärld!

Läs min förra blogg om Sahlin för det här är ett svar på denna blogg från en vänstermänniska! Jag väljer att lyfta fram den så här därför att det är viktigt att andra får se hur en vänstermänniska tänker!

"Ska man snacka historia så finns det ju absolut inget parti, undantaget miljöpartiet (då de inte har någon historia) som saknar lik i garderoben. Men inse att det är 2000-talet och Sverige. Är det något svenskt parti med en historia som har mindre blod på sina händer än vad Vänsterpartiet har? Och det är bara Vänsterpartiet som har någon som helst ambition att bedriva någon slags ansvarsfull och progressiv politik, men det kanske omöjliggörs iockmed det här ytterst korkade draget.

Antikommunister ska sluta vara så äckligt självgoda, ni har alla en lika mörk och förskräcklig historia som vilken kommunist som helst. Lite ödmjukhet vore på sin plats.


Men ska vi snacka historia så
reste västmakterna sin dollarridå genom Tyskland redan 1948 iockemd valutareformen med vilken de införde sin västmark mot helt absurda växelkurser. Gång på gång så hotade de och provocerade de östtyskland till den grad att muren blev praktiskt taget oundviklig. Men det var aldrig SED som motsatte sig ett enande, vare sig av Berlin eller av Tyskland i stort. Västmakterna delade Berlin, de ville inte ha någon gemensam administration enligt överenskommelsen, snart så var det bara krigsförbrytarnas fängelse i Spandau som sköttes gemensamt av de fyra segermakterna. Berlinarna hade hade röstat rött 1932 och också 1933 (i det sista fria valet) och så även när Berlin delades upp i en "fri" och en "förtryckt" del så envisades berlinarna med att vara röda. Men i västpropagandan så skildrades västberlin som en tapper utpost långt inne i sovjetzonens mörker...

Ledarna i öst har fått stå till svars för sina brott, men ledarna i väst har aldrig fått stå till svars för ett skit. Som om förbundsrepubliken skulle ha varit mycket bättre än DDR var. Vilket larv.!"

Så här ser det ut inne i skallen på en frälst röd soldat i Sverige. Han kör dessutom kålsuparteorin att alla är lika blodiga. Så falskt!

Han är lika förblindad som nazisterna är.

Under mina år inom vpk så stötte jag på en mängd med såna medlemmar. När vi andra demonstrerade mot Sovjets inmarsch i Prag så grät de !

"Hur kan ni göra så mot Sovjet som befriade Europa?"(Kathyn)

Det såna kallar för frihet är ju i praktiken ofrihet! Finns mycket mer att säga men det är aldrig lönt ens att diskutera med historieförfalskare. De är frälsta på samma sätt som Jehovas vittnen.

Det som är mest trist är att Socialdemokratin släpper fram

ett parti som är i grunden ett odemokratiskt parti!


Vänsterpartiet stödde FARC i många år och är medskyldiga till alla kidnappningar!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det kunde vara kul om du för en gångs skull kunde argumentera på en seriös och mogen nivå istället för att tramsa dig med personangrepp.

Alla är politiska rörelser är förstås inte lika illa (de anti-socialistiska är mycket värre), men som det framstår i dag så skulle Vänsterpartiet på något sätt vara värre än alla andra och det är faktiskt absurt.

Kan du förklara på vilket sätt som Vänsterpartiet skulle vara ett odemokratiskt parti? Vilket riksdagsparti menar du har värnat mer om demokrati, frihet och integritet än vad Vänsterpartiet har gjort? Har du inget bättre att komma med än att Vänsterpartiet hade en felaktig relation till Sovjetunionen för en jävla massa år sedan?

Och appropå Tjeckoslovakien (eller för den delen Ungern 1956) så var det ju inte direkt sossar, liberaler och konservativa som var de mest drivande i upproret mot Sovjetunionen utan just kommunister och andra socialister.

Du tycks ha en totalt svart-vit syn på tillvaron och på historien. Lite ödmjukhet hade inte skadat...

hogrelius sa...

Ser att du undviker frågan om stödet till Farc! Du kanske inte vet att man tom. hade bössinsamlingar på stan till förmån för Farc. Min dotter var med i UV så jag minns ju!Det var känt redan då att de kidnappade folk samt sålde knark! Är ett parti verkligen demokratiskt om man stödjer sådant? Indirekt så stödjer man Talibanerna också med sin politik, en del kallar dem för "frihetskämpar" ! att kasta in handgranater i skolor med flickor har i mina ögon för alltid dömt denna rörelse till noll och intet.
Apropå Pragvåren så kommer jag ihåg hur Urban karlsson året efter skickades ner av vpk och då normaliserade partiet sina förbindelser med förädarna i Prag. Har du sett något från V att man har gjort upp om detta?
Det är ungefär som om ett nazzeparti skulle göra avbön och ombilda sig till att kalla sig SD. Vem vill ta med tång i såna partier, inte jag i alla fall!

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate