söndag, december 14, 2008

Polisens vardag !

Så här har det sett ut i Grekland från dag ett. De poliser som sköt en kille blev angripna av ca 30 stycken mycket hotfulla ungdomar med brandbomber i händerna. Beklagligt att de sköt ihjäl en kille,de skulle åkt därifrån! Så har vardagen sett ut länge i dessa studentkvarter där AFA:s vänner i Grekland håller till. Såg till och med syndikalistiska fanor bland dessa ungdomar.

De som tillverkar dessa bensinbomber avser att skada och döda! Poliser i Sverige har också blivit skadade, minns gatstenen i Malmö mot en ridande kvinnlig polis som fick sitt liv förstört.
Hur någon inom vänstern i vårt land överhuvudtaget kan försvara huliganer är för mig obegripligt.
Såg i en bok som Göran Hägg har givit ut om Mussolini att ledande syndikalister var med om att bilda det fascistiska partiet.

"År 1902 flydde Mussolini till Schweiz för att slippa militärtjänstgöring. 1904 återvände han till Italien för att arbeta som journalist. Mussolini blev känd år 1912 när han som sekreterare för det Socialistiskapartiets marxistiska vänsterflygel övertog ledningen och markerade då sina revolutionära mål.[1] I samband med första världskriget skrev Mussolini på ledarsidan i tidningen Avanti att Italien borde sluta upp på ententens sida och för detta kom han då att uteslutas ur socialistpartiet.[2]n"

Skillnaden mellan socialister och fascister är inte så stor som vissa tror. De själv märker inte när de sakta glider över i en uppfattning som är antiintelektuell , när de slutar att ifrågasätta tex våldet.
Mussolini var från början vad man skulle säga i dag , kommunist i sina uppfattningar.

Alla är vi på väg någonstans rent idelogiskt , vi står inte stilla ! Lever man utanför arbetarklassen och tror på det revolutionära våldet då är det nog väldigt lätt att hamna fel.
När det gäller andra sekter så brukar man vara tvungen att avprogrammera individen för att få bort dem från en destruktiv sekt. Samma bör gälla de som hamnar i extrema politiska sekter.

Att godkänna och uppmuntra bensinbomber eller annat huliganvåld såsom vänstern numera gör är totalt ansvarslöst. Djupt felaktig politik som bara leder in i en återvändsgränd !

1 kommentar:

Anonym sa...

"Skillnaden mellan socialister och fascister är inte så stor som vissa tror."

Sant!

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate