fredag, december 05, 2008

Krispaket!

Jag satte på radion idag och hörde på regeringens presskonferans. De har en ledig stil som tilltalar mig. Innehållet i paketet tilltalade mig också, särskilt det sk rotavdraget. Lika vettigt som hushållsnära tjänster. Hederliga yrken får chansen till mer arbete samtidigt som vi vanliga medborgare både får hjälp och kalaset blir lite billigare. Detta system tar dessutom bort en hel del svartjobb!

Sen blev det tv på kvällen och där framträder då oppositionen. Sahlin i den ena kanalen och Östros i den andra.
Tänk jag får tankar på en liten terrier när jag ser och hör Östros. Han gläfser och morrar om vartannat, men vad säger han egentligen? Morrr .....dåligt........kunde vara mer...morr .
Sahlin smajlar som vanligt och flöjtar på sin Ståkkholmska. men vad säger hon?
Ja, vi skulle eta egg med rekor istället så skulle ekonomin bli bettre.
Sanningen och säga så har Östros nog sagt åt henne vad hon ska säga . När reportern frågar henne om den skattesänkning som kommer från nyår för låg o mellaninkomstagarna, om inte den är bra för köpkraften. Då får hon det svårt men drar till med att det är fel grupper som får denna. Det skulle vara barnfamiljerna som skulle ha ett högre barnbidrag! ! Sen kommer den värsta valsen.

De fattiga pensionärerna behöver mer för de klarar sig inte alls. Nå, visst är vi berättigade till en högre pension rent principiellt men argumentet som hon maler på håller inte.
Vi ska ha pengar därför att vi har förlorat mer än andra grupper under en tioårsperiod. Vi har offrat oss under många år med låg lön och allmänt dåliga villkor.
Vem satt vid makten under denna period huvudsakligen? Undrar om Mona och Östros kan svara på den frågan?

Sen har hon valt fel grupp om det skulle konsumeras mer för att få igång hjulen. Pensionärer sparar i regel mer än andra istället för att handla.

Min mamma hade varit hemmafru i hela livet men det var hon som fyllde på sina bankböcker med mycket pengar. Jag har erfarenhet sedan många år bakåt vad gäller pensionärer, (Vårdbiträde) de flesta var mycket sparsamma och köpte bara det nödvändigaste. Ofta hörde man argumentet att det skulle finnas pengar till begravningen. Min svärfar sa alltid att han var fattigpensionär men när han dog så fanns det trots detta över 100.000 kr på ett konto.

Nej, om man är finansminister och vill öka köpkraften så är det självklart att man sänker skatterna istället.

Idag var dessutom både fack och arbetsgivare missnöjda och då tyckte jag att det var bra. När alla grupper klagar då har nog regeringen lagt sig lagom. Vad Ohly säger vet man på förhand så det är inget att bry sig om.

Slutligen klagar en del på regeringen att de inte hade några pengar till bilindustrin. Vad ska man säga om sånt? Ett faktum är att under alla år av sossestyre så betalade tex Volvo ingen bolagsskatt medan vi andra betalar över 50 % i skatt. De hade fest varje dag dessa direktörer och aktieägare. De har haft ett dolt stöd av staten även nu och det förhandlas om mer sådant stöd till sk "utveckling"!
Vem bekostade alla vägar till Trollhättan och Uddevalla på sin tid för denna bilindustri?
De ska inte ha ett enda rött skatteöre mer! Låt bolagen ta ansvar för sina gärningar!
Dags för omskolning och flytt!Jag har själv fått göra detsamma när mitt bruk la ner! Det var bara skönt att komma från 20 års skiftjobbande! Skönt att få byta bostadsort dessutom.
Var lite positiv i din inställning och var inte en sån sosse som Sahlin och Östros som bara gnäller!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate