fredag, december 19, 2008

Intressant om den avhysta muslimska församlingen i Malmö!


För några veckor sedan så skrev en muslimsk ledare i Svd om faran för att "farliga" muslimer håller på att försöka ta över deras församlingar i Europa . Han delgav oss sektens namn och den var "Salafi".
En sekt som ekonomiskt understöds av Saudiarabien och har en mycket våldsam historia bakom sig med massmord av andra muslimer på olika ställen på jorden.

Så ser jag en artikel i dagens Sydsvenskan av Pernilla Ouis biträdande lektor och forskare i Hälsa och samhälle, Malmö högskola .
Artikeln följer nedan i beskuret skick. De personer och organisationer som säger sig stödja bråkmakarna i Rosengård är antingen totalt förvirrade eller så har de övergått till att hysa fascistiska värderingar. Som sagt var steget från ultravänster till extremhöger är inte långt ibland vilket historien visar.



"I alla sammanhang där det finns muslimer, finns samtidigt en mängd olika tolkningar av islam. Det förekommer konkurrens kring vem som har tolkningsföreträde. I den aktuella islamiska föreningen har denna kamp vunnits av den ideologiska inriktning som kallas salafi, som anses vara den mest hårdföra, puritana och västfientliga tolkningen av islam. Den som inte accepterar deras tolkning anses som otrogen – ett epitet som också används mot vanliga muslimer. Gruppen står för patriarkala, homofoba och odemokratiska värderingar. Angrepp mot väst kan legitimeras utifrån att man anser att väst attackerat muslimerna först. Ett jihad pågår i försvaret av den rätta tron där alla medel är tillåtna. Det är därför obegripligt hur antifascister kan stödja en så pass fascistoid gruppering som denna. Situationen kan beskrivas som halal-hippiens ultimata paradox: stödet för ”den Andra” mot majoritetens diskriminering förblindar att se det förtryck som utförs av dessa ”Andra” i sin tur. Antifascismens mest grundläggande värderingar läggs åt sidan i detta odelade stöd, där kampen mot etablissemanget och makteliten överskuggar allt annat. I Rosengård har de förenats med salafi-gruppen i ett slags bisarr jihad mot polis, brandmän och busschaufförer, men vad är det egentligen man vill uppnå med sina kravaller? "

2 kommentarer:

Anonym sa...

FASHISTISKA VÄRDERINGAR??

Så du påstår att vi lever i en demokrati??

Ta och tvätta hjärnan med bensin förfan.

hogrelius sa...

Anonym ger här ett prov på vad jag menar! Varför alltid anonyma skribenter? Fega?
"Ta och tvätta hjärnan med bensin,för fan" sade Mussolinis hantlangare samtidigt som de proppade den utpekade mannen full med ricinolja. Påken och ricinoljan användes av fascisterna i Italien!Våra inhemska fascister använder bensin.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate