söndag, december 14, 2008

Du är körd nu Kwast!

Efter att ha sett dokument inifrån om Tomas Quick så blir jag obehaglig till mods. Rättsväsendet krackelerar framför mina ögon.
Kwast har använt Tomas Q som ett offerlamm ihop med Säters sjukhus samt vissa poliser som han nog har hållit i ledband. Valt ut det som varit lämpligt i förhören osv.
Advokat Borgströms roll som försvarare kan man verkligen sätta ett frågetecken omkring. Manipulerad av en stark och hänsynlös åklagare ?

Tack SVT att ni finns och stort tack till Hannes Råstam!

Läs Advokat Pelle Svenssons debattinlägg här
klicka här

Se också professor Sten Levanders inlägg om TQ klicka här


KRITIKEN:
Drogerna

Quick var ofta tungt drogad vid förhör och när han vallades på brottsplatser. När polisutredningen kring morden börjar, ökar medicineringen. Under flera år får han sedan höga doser av narkotikaklassade preparat som Xanor. Vid vissa ångestattacker får han även överdoser och mediciner injicerade direkt i handen. När missbruket upphör flera år senare, slutar Quick också att erkänna mord.
Utskällningen
Kriminalinspektör Ann-Helene Gustafsson blir utskälld av van der Kwast sedan hon förhört Quicks tidigare terapeut. I förhöret tvivlar terapeuten starkt på att Quick är mördaren. Hon anklagas av åklagaren för att ha "överskridit sina befogenheter" och tvingas stryka uppgifterna ur protokollet.
Medhjälparen
Jonny Farebrink pekas av Quick ut som medhjälpare till tältmordet i Appojaure. Quick påstår även att de har haft en sexuell relation, och bastat ihop. Men när de möts i polisförhör kommer Quick inte ens ihåg vad Jonny heter eller vilka tatueringar han har på kroppen. Åtalet mot Farebrink läggs ner eftersom han har alibi - men han blir ändå omnämnd i domen mot Quick som delaktig.
Förhören
Quicks berättelser om morden är till en början fulla av faktafel. Förhörsledaren börjar då hjälpa honom att minnas "rätt", genom att ställa ledande frågor. Quick behöver bara bekräfta uppgifter om avgörande detaljer, till exempel kring hur kroppar har styckats.
Vallningen
Vid polisens rekonstruktion i Appojaure ska Quick visa hur tältmordet gick till. Han minns ingenting och får en ångestattack. Man tvingas avbryta. När han ska göra ett nytt försök har han fått instruktioner om hur han ska agera. Plötsligt minns Quick exakt hur morden har gått till - och agerar i enlighet med teknikernas analyser.
Alibit
Quick erkänner mordet på Tomas Blomgren, 14, i Växjö. Åklagaren är övertygad om att hans skuld trots att det saknas teknisk bevisning och hävdar att han skulle ha drivit fallet till domstol om det inte var preskriberat. Men Quick har ett vattentätt alibi, som utredningen har missat. Han konfirmerades i Falun på morddagen.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate