lördag, december 13, 2008

De missnöjdas perspektiv

Oppositionen i vårt land försöker att samla sig till ett alternativ istället för den borgeliga Alliansen.

Leif Zetterling i DN har alltid något träffande att uppvisa !

Vid sidan om de i managen så finns det några små kommunistiska sekter.

SP (Socialistiska partiet) KP (fd kpmlr fd kfmlr fd kfml) Kommunistiska partiet idag.

SKP har återuppstått igen ungefär som grisen Särimmer. Sveriges Kommunistiska Parti kort o gott . Detta namn hade V tidigare innan de hette VPK , vänsterpartiet kommunisterna! 

Det Maoistiska partiet SKP fanns också till stor förtret för vpk mellan 1973-1985. Värre var på 30-talet då det fanns två partier med detta namn!!! 

Det nuvarande SKP hette tidigare APK där A står för Arbetare, de bröt sig ur VPK någon gång på 70-talet.(Moskavatroget sa man alltid eftersom de försvarade den sk socialismen i Sovjet)

Vänstern och nazzepartierna har alltid stridit inbördes om påvens skägg och när det inte duger längre så tar man sina galocher och går för att sedan bilda ett eget parti!

När jag läser på de olika partiernas sidor plus bloggar bland medlemmarna så ser jag direkt varför inte de någonsin har kunnat bli lite större som partibildningar.

De är så negativa till sin framtoning så man blir till slut djupt deprimerad av läsningen. Allt är djävulskap och allt är orättvist.

De säger NEJ till allting så som det verkar. Ohly har fått order av reklamchefen för V att alltid se glad ut vad som än sägs!

De andras nunor ser man ju aldrig,de är för små för att någon annan än de själv ska skriva om dem än mindre publicera bilder på dem.  Antar ändå att inget har ändrat sig sedan jag var med på den sidan. Alla var så allvarliga och tyngda av kapitalismens kriser eller påfund.

Det lustiga är att det nästan alltid är män och kvinnor som inte står i den direkta produktionen som uttalar sig. Sektkommunisterna består ofta av väl utbildade män och kvinnor.

På de arbetsplatser jag har tillbringat mitt liv under 44 år där fanns det nästan aldrig sektkommunister annat än när de hade lov från skolan. Eller så var de ute i ett år av sitt liv för att prova på att vara en förtryckt arbetare!

De talar i arbetarklassen namn utan att ha några arbetare med sig.

Samma sak var det i det SKP jag var med i. Kände mig rätt ensam bland dessa välutbildade medlemmar. Arbetarna på tex Volvo BM tyckte det var underligt att en civilingeniör ställde sig på golvet som vanlig arbetare. 

Kan bara hålla med, det blev fel från början till slut!

Det trista med utvecklingen bland dessa sk partier är att de kommer så fel i sin bedömning av de händelser som uppkommer tex  upploppen i Grekland. De tror att det är ett arbetareuppror de ser på sin tv-skärm. Det är ju bara frusterade studenter precis som det alltid har varit. 

"Ska vi ockupera Operan" sa man 1968 när man irrade omkring på stan i Stockholm innan man gick in på krogen och satte sig med rödvinet. (Rödvinsvänster kallades de ju också med rätta)

I resten av Europa har man alltid varit våldsammare än den svenska vänstern.Mera våld,mera förstörelse men samma vänster ändå. Sedan går det några år och man fullföljer sina studier och sen sitter man där som höga chefer och ställer till mer orättvisor för oss arbetare.

När sekterna inte ser upp så har man ett tu tre ett Bader-Meinhof problem att tackla men då är det så dags. Läget börjar på sina håll att utvecklas på det sättet! När det händer så har man skuld till detta elände. (RAF)

1 kommentar:

Anonym sa...

Man skaffar sig inte barn för att lämna bort dem så fort man ska göra minsta lilla heller för det tyder verkligen på en viss omognad hos individen. Att barn inte får följa med sina föräldrar på diverse olika saker är tyvärr väldigt tragiskt. Vissa föräldrar tar aldrig med sina barn när de ska ut på diverse aktiviteter det är inte rätt mot barnen men ett ack så vanligt "svenskt" beteende. Det där med att söka hjälp hos psykolog får stå för dig och din familj ni verkar ju springa där titt som tätt och jag kan ju bara säga det att du verkar ha mycket erfarenhet.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate