måndag, december 22, 2008

Cuba-fattighuset!


Jag minns från min ungdom hur man följde Castro och Che när de startade uppror på Cuba. På den tiden bar de den frihetliga socialismens flagga. (Svart/röd)
Det var med spänning man följde nyheterna från de olika slagen fram till inmarschen i Havanna 1959!
I början famlade Castro och var till och med i USA för att söka stöd. Dumt nog så sa USA:s ledning nej! Sen ett tu tre så blev det enpartivälde med Sovjet i bakgrunden.Trist utveckling av ett land som kunde ha blivit unikt i Syd-Amerika!

Ikväll så sändes en finsk dokumentär från dagens Cuba där de bla träffade ett par fd revolutionärer. Den ena kunde berätta att Castro har förvanskat historien om befriandet av Havanna, både han själv och Che var före kommendanten. Fidel anlände åtta dagar senare.
Alla kommunistiska ledare förvanskar historien, stryker och lägger till så att det ska passa.
Denna förmåga till ljug följer dessa ledare i allting, de friserar sanningen allt medan folket ser hur förljuget de talar.
Bara med säkerhetspolis och fängelser håller man nere den allmänna kritiken.

Det är svårt för oss med yttrandefrihet att förstå att någon kan få tjugo års fängelse bara för att man debatterar det ekonomiska läget i sitt land.
De löner och pensioner folket får är inte ens nålpengar, alla måste tjäna pengar på något annat och det kröp fram att kvinnor horar för att överleva. Detta faktum kan varenda turist vittna om! Staten Cuba bryr sig inte , huvudsaken att det kommer in dollar!

Femtio år av felaktig politik ger samma resultat som DDR uppvisade. Fattigdom,dåliga hus, brist på allting!
Kommunister i väst skyller alltid på USA:s blockad men det hade inte hjälpt dem alls. Varför ska en kommunistregim förlita sig på den stora fienden förresten?
De andra fattighusen i Europa låg inte under någon bojkott men ändå så hade de det dåligt. Jag reste i de flesta av dessa östländer och det var hemskt att se hur de hade det!
Kina med sin kommunistregim har gått en helt annan väg efter att Mao dog. Sannerligen måste jag erkänna att där har flera hundra miljoner människor fått det bra. Vem kunde tro för 30 år sedan att man idag kan sitta och chatta med en kvinna boende utanför Beijing??
Hoppas bara att i takt med att folket får det bättre så ska de kräva ännu mer frihet!

På Cuba går nog de flesta och väntar på att bägge bröderna Castro ska dö naturligt . Sen tror de att det kommer förändringar till stånd. Jag hoppas verkligen detta så att jag under min livstid får se denna stalinistiska ordning falla.

"Döden eller socialismen" sjunger de frälsta likt Hitlers elitSS. Det säger en del om den felaktiga inställningen!
Socialismen har hitintills visat sig vara ett mycket inefektivt system varhelst på jorden det har uppstått.
Mugabes lyckorike i Afrika är ett perfekt land att titta på. De skyller inte på USA utan det är England som får skulden! Så är det med våra inhemska fantaster också, de skyller alltid på något annat likt små barn!

Leve tryck o yttrandefriheten!

2 kommentarer:

Anonym sa...

"På Cuba går nog de flesta och väntar på att bägge bröderna Castro ska dö naturligt.
Sen tror de att det kommer förändringar till stånd."

Det finns så många förståsigpåare om Kuba.
Låt kubanerna ta saken i egna händer och forma sin framtid. Kanske är majoriteten glada trots allt här och nu, kanske vill dom nåt annat. Den stora risken är Miami-kubanerna som är mer konservativa än Bush.
JAG hoppas de aldrig får chansen att åka tillbaka.

hogrelius sa...

Om Miami-kubanerna skulle följa Che:s exempel så skulle de skeppas över för att försöka göra revolution.Tror nog att de avstår,deras tidigare försök blev ju fiasko.Om framtiden vet vi intet!

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate