torsdag, november 13, 2008

White trash och invandrarförening (tabu)

Arbetare och bönder förenen eder!

När jag sitter i Farsta strax utanför McDonalds ingång med full insyn i verksamheten för andra gången denna vecka så ser jag en sak som egentligen inte borde förvåna mig. Nu blir jag ändå lite förvånad över att se vilka som besöker det förkättrade McD.
I stort sätt så är det minst 70 % invandrare och många muslimer med sina barn. Troligtvis därför att där kan de vara säkra på att inte får griskött.
Tyvärr måste jag också säga att maken till tjocka yngre kvinnor med sina barn vräker i sig pommes och hamburgare.Naturligtvis dricker så gott som alla därinne coke som innehåller massor med socker. Barn under 15 borde överhuvudtaget inte få dricka allt det gift som finns i Coke.
De svennar jag ser tillhör helt klart människor med inte så gott ställt. Sämre kläder och de ser inte ut att må så bra.Glåmiga och trötta! Ungefär det man ser på journalfilmer från USA:s förstäder.

När man går till Lidl i centrum så ser man exakt samma sak. Det verkar som om alla invandrare i Farsta handlar där. Personalen är också av ickesvenskt ursprung med lite halvtaskig svenska när man talar med dem.
Billiga priser men ack så dålig mat i mycket av det som de saluför. Många av dessa kunder köper inte mjölk till sina hem utan det är allehanda billig läsk som gäller.
Kommer ihåg vad tandvården i Malmö sa om barnens tänder i Rosengård. Anfrätta av allt socker och i mycket dåligt skick. Är det måhända lika här i Farsta?
När man kommer ut så ser man samma personer tända sina cigaretter. Unga mammor med barn röker mycket liksom invandrarna av manligt kön!

Är det inte märkligt att de som säger sig ha sämst ställt också röker mest av de idag mycket dyra ciggen. Att gå på McD är inte heller billigt idag,en normal burgare med tillbehör går på mellan 65-75 kronor idag.

När ska samhället nå dessa människor och få dem att leva sundare?


Ur Wikip. :

White trash (engelska vitt skräp, ibland även omnämnt whiskey tango vilket är den engelska bokstaveringen av w och t) är en starkt nedsättande benämning från USA på ljushyade personer med låg social status. Personer som anklagas för att vara white trash har ofta svag ekonomisk situation, låg utbildningsnivå samt ett ointresse för samhälls- och kulturfrågor. Ett slags allmän smaklöshet brukar också förknippas med begreppet white trash.

Termen har sitt ursprung i 1800-talets USA, där den användes om fattiga vita arbetare i södern, som bland annat kunde arbeta åt slavägande godsägare. Numera förknippas benämningen främst med lågutbildade och kulturellt obevandrade grupper i USA som befinner sig i socialt lågt ansedda positioner. Exempelvis brukar invånare i husvagnsbyar (trailer parks) stämplas som white trash, en besläktad term är trailer trash.

Begreppet har i viss mån sökt sig till Sverige, där det kan höras använt som nedsättande uttryck om etniska svenskar med låg social status. Ibland talas det exempelvis om WT-namn eller white trash-namn, vilket syftar på att föräldrar med en lägre social status oftare väljer mera udda och trendiga namn åt sina barn.

1 kommentar:

hpy sa...

Det ar kanske vad man kunde kalla moralisk fattigdom som star bakom den ekonomiska. Man skaffar sig till exempel tva stora hundar och ger dem den basta mat som finns,medan barnen far ata kokt potatis utan nagot till.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate