söndag, november 02, 2008

Muslimsk TV


De här tre kvinnorna ska få fritt fram i SVT. Ledningen för tv framhåller att alla ska ha rätt till att få komma fram. Det finns en stor skillnad i att hävda rätten till yttrandefrihet och RÄTTEN till att leda tv-program på sina egna villkor.

Deras program går under namnet halal-tv! Halal slakt är att få skära halsen av djuren och låta blodet sakta rinna ur djuret medan det lever. Ungefär som vi hade det förr i tiden när man stack grisen i pulsådern och lät blodet forsa ner i en balja.
Så namnet på programmen var ju väl valt!
Dessa kvinnor är inte representiva för muslimerna i Sverige, de är fundamentalister.
Deras tro innebär att de är emot demokratin och vi ser inte ett enda muslimskt land som lever under demokratiska förhållanden. Våld och förtryck är vardagen, särskilt för dessa länders kvinnor.

Om vi nu omsätter SVT:s synsätt fullt ut så ska Nordiska Rikspartiet med sin ledare i uniform också få göra sina tvprogram.Likaså Jehovas vittnen och andra kristna sekter. Yttrandefrihet innebär att alla får säga sitt så länge det inte är kriminella åsikter och uppmaningar till brottsliga handlingar. Vi har en lag som reglerar sådant även om polisen idag ofta ser mellan fingrarna. Polisen har vid upprepade tillfällen låtit fönsterkrossning och stölder ske framför sina ögon utan att ingripa.

Däremot ska inte svensk tv släppa fram extremister på detta sätt som nu kommer att ske. Jag betalar inte min licens för att tv ska bryta mot alla vettiga normer som vi har i vårt land sedan många år tillbaka. Varför tassar man på tå just för extrema muslimer?
Nästa steg är väl att man i yttrandefrihetens namn tillåter minareter med högtalare som ska väcka oss på morgonen med böneupprop.
Vi ska slå vakt om vårt demokratiska Sverige och inte låta demokratin urholkas bit efter bit!
Det är på det här sättet Sverige-Demokraterna växer i styrka, vill vi detta?

Jihad:
Den "heliga striden" mot de otrogna påbjuds uttryckligen på flera ställen i Koranen och betraktas därför av vissa som en religiös plikt. Dessa koranversers uppmanande riktade sig till muslimerna under tiden i Medina då flera fientliga strömningar bildats mot muslimerna främst av judiska stammar som gått ihop med meckanerna, vars fientliga inställning till muslimer fick dessa att utvandrade från Mecka till Medina år 622, den muslimska hijran. Var och en, som stupar i striden för islams sak, betraktas som martyr (sahid) och anses därför säker om en plats i paradiset. Vissa teologer räknar varje krig mot icke-islamiska trosbekännare, även om anledningen varit av uteslutande politisk och icke av religiös art, som jihad. Vissa militanta islamistiska organisationer har utlyst jihad mot till exempel USA och Israel. Dock är det tydligt i Koranen att anfallskrig inte är tillåtet om det inte först föregås av ett försvarskrig och att kvinnor, barn samt gamla (civila) skall skonas. Vad som är försvarskrig råder det delade meningar om. Till exempel så kan ett krig mot ett land där muslimer inte har full rätt att utöva sin religion anses vara försvarskrig. Även det land som hädar mot Allah eller Muhammed anses vara legitimt mål. Vidare finns andra krigsregler som förbjuder mordbränder och vissa andra former av dråp.


2 kommentarer:

Anders sa...

Har du ens sett programmet än?
Om inte, kanske du överreagerar ganska så mycket. Att kalla dem fundamentalister som ju är ett negativt laddad ord - vilka bevis har du för att göra det?

Osv. osv.

Du, som en annars rätt så förnuftig människa, kanske ska tagga ner dig tills programserien har börjat visas och du har fått en bild av vad det innebär, istället för att låta som en löpande-band-upprörd Jimmie Åkesson när det handlar om muslimer och islam. Jag måste säga att jag blir besviken på dig Bo...

Hälsningar!
Anders

hogrelius sa...

Jag har läst både vad svd skriver och jag kommer ihåg när den ena tjejen försvarade att kvinnor stenas osv.
Nu lär hon visst ha tagit avstånd från detta men det är väl under galjen som man brukar säga. Andra muslimer i vårt land tycker inte att de här är representativa, de är så fundamentalistiska så de anser inte att man ens kan skaka hand med en annan människa. Satt och såg en film från Egypten och där har inte den vanliga muslimen någon svårighet med att skaka hand. Jag har rest i muslimska nordafrika,de tog min hand utan problem. Så var de här tjejerna står det har de ju redan talat om i pressen. Nej ,jag gillar inte islamister! De är farliga och odemokratiska men det finns en övertro på att det ska gå att kunna tala med dem.De ser oss som "otrogna" och hyser ingen respekt alls för oss. Har du aldrig ställt dig frågan varför de flyr från sina paradis där det råder sharialagar? Jag bodde tillräckligt länge i Malmö för att inse att de avskyr oss och allt vad vi står för.Försök tala om demokrati med dessa sortens muslimer som verkligen tror på "skrock". Bara kvinnan ska dölja sitt hår,kvinnan ska foga sig osv. Mina vänner i Malmö (Irans KP) genomförde en demo som jag har på foto där en kvinna iklädde sig "huckle" men på banderollen stod det att detta var den värsta formen av kvinnoförtryck.Jag håller med dem! Kommer aldrig att stryka vidskepelse och förtryck jäms med ryggen.Alla former av sådan sk kultur ska bekämpas! Det finns kristna och judiska sekter som står för samma idioti!

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate