torsdag, november 13, 2008

Fildelning igen suck!

Ipred-lagen rycker närmare och diskussionen går högt i alla media. Vissa musiker som tex BWO agerar hårt emot all fildelning medan andra tex Timbuktu lägger ut musik från sin nya cd på Pirate Bay.
För ett tag sedan skrev jag om hur man redan inom tekniken har passerat fildelningsstadiet men ingen debattör har uppmärksammat den nya tekniken! Laglig dessutom!
Så här går det till : man upprättar en sida på tex Chilirec där man efter ett par veckor har tillgång till hundratusentals med låtar, själv har jag nu över en miljon olika låtar att välja mellan.
Märk väl att man har dem inte på sin hårddisk utan de lagras hos Chilirec. De spelar bara in från radiostationer på internet vilka betalar för musiken tex Sveriges Radio.
Nu kommer det finurliga, Real Player , den gamla fina allt i allo spelaren har börjat med en ny funktion. Du kan spela in videos och ljud via RP. Detta innebär att när du spelar upp från Chilirec eller MSN eller andra radiostationer så frågar RP om du vill spela in! Svarar du ja så får du ner musiken eller videon till din hårddisk!! Helt lagligt eftersom detta förfarande går under den förra lagen om att man för eget bruk får spela in från radioutsändningar! Punkt slut!

En annan variant är den jag också har berättat om förut men det är bäst att dra detta ett varv till.
Anywhere.fm heter en annan sida som för övrigt har startats av folk som har jobbat åt Microsoft tidigare. Där lägger man ut sina egna cd i form av mp3-or! Själv har du tillgång till alla mina 6400 mp3-or utan prut. Sedan knappar man in sina vänner och då får man tillgång att höra deras musik. Gillar du det du hör så går det att köpa enstaka låtar. Men varför i hela friden ska man köpa och bränna och slösa jordens resurser?

Vi har kommit in i en ny tid med ett nytt tänkande men varken bolag eller vissa artister har förstått detta utan håller krampaktigt fast vid gammal teknik. Man skulle kunna tro att deras stridsrop är "tillbaka till fonografrullen"?
Den fråga som istället skulle behöva diskuteras är hur man ska kunna använda den nya tekniken så att alla blir nöjda. Att behöva stifta lagar och jaga folk med polis är ingen framgångslinje. Musik är till glädje och det är smått absurdt att polis ska jaga musikälskare !

För egen del så köper jag den musik jag gillar ,senaste köpet är boxen med KENT men annan musik kan jag som sagt lyssna på genom radio eller Chilirec!
BWO varken lyssnar jag på eller skulle aldrig ens köpa en enda låt. Deras sk musik präglas av den inställning de har till livet och politiken . Dagsländemusik är inget att spara på!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate