onsdag, oktober 15, 2008

Vänsterpopulism


Lars Ohly var uppe på podiet idag igen och talade om hur dåligt många har det ekonomiskt i vårt land, så räknade han upp div. yrkesgrupper samt de sk "fattigpensionärerna"!
Hur kan han i denna debatt ställa sig upp och helt glömma bort att regeringens skatteavdrag även har kommit lönearbetarna i de sämst betalda jobben tillgodo? Hur kan man dra valsen om a-kassan på detta falska sätt? Alla har fått mycket mer i skattesänkning än vad a-kassan höjdes. Falsk matematik sjöng Peps Persson en gång i tiden och det är vad populisten Ohly håller på med.
De sk fattigpensionärerna och deras situation går tidningen "Veteranen" igenom i senaste numret. De konstaterar liksom vad jag har gjort i mina bloggar sedan åratal tillbaka att de inte har det så dåligt som vissa framställer det . Faktum är att det knappt skiljer något i kronor i slutänden efter bidrag mot oss som har arbetat i över 40 år.
Den sanningen börjar att sippra fram nu men Ohly har tydligen inget grepp om detta faktum.
De som sitter i riksdagen befinner sig så långt från oss "vanligt" folk och våra villkor.
Deras pensioner och övriga villkor står skyhögt från vad som råder för den arbetande människan eller pensionären. De blir allinerade från verkligheten.

Att höra vänstern tala i riksdagen är närmast obehagligt , de har ju inget på fötterna om ens på kroppen. De står där nakna mot vad de kallar "högern". Ett billigt trick från förr i tiden detta att sätta högerstämpeln i pannan på motståndaren, bättre vore om Ohly följde Hilding Hagberg eller någon annan av de gamla kommunisterna och krävde sänkt skatt för det arbetande folket så som de alltid gjorde.

Vad jag har krävt som pensionär av regeringen är det fullkomligt logiska att även vi ska ha skattelättnader. I stället för sänkt skatt så kan man till och med börja med att avskaffa skatten i en glidande skala för alla pensionärer över 65 år.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate