tisdag, oktober 21, 2008

Göran Perssons arv!

Utlokalisering av myndigheter dyr affär

Utlokaliseringen av myndigheter från Stockholm till landsorten har i flera fall blivit en dyr affär. Många ville inte flytta med vilket har lett till kostnader för pensionslösningar, men själva flytten har också kostat betydande summor. Det handlar om pengar som annars kunnat gå till själva verksamheten, enligt försäkringskassans ekonomidirektör.

Men han säger samtidigt att för 300 miljoner kronor hade Försäkringskassan till exempel kunnat hantera handläggningen av sjukförsäkringen på ett bättre sätt. Inför flytten hade försäkringskassan hoppats på stöd från regeringen.

– År 2005 begärde vi pengar men fick inga, säger Sture Hjalmarsson.

Om ni inte hade behövt lägga ut de här miljonerna på flytten - vad hade de i sådant fall gått till?

Framförallt kan man väl säga att de skulle gått till den handläggande verksamheten, säger försäkringskassans ekonomidirektör Sture Hjalmarsson.


Ja, så här låter det från FK men radions nyheter talar nu på morgonen också om de andra ca 30 myndigheterna som tvingades av Perssons regering att flytta ut från Stockholm. Flyttlassen gick ju som bekant ut till bla Karlstad, Östersund ,Visby mfl platser. Alla dessa myndigheter har tappat i kompetens och har blivit skuldsatta pga av flytten vilket har gått ut över verksamheten. Färre anställda och med det sämre förmåga att utföra sina tjänster.

Vad gäller FK så är det mycket allvarligt eftersom många människor får sitta och vänta i månader på sina pengar!

Arvet efter SAP:s fögderi och i synnerhet Perssons fåvälde var svårt att ta över och kunna hantera men den nuvarande regeringen måste ge FK resurser NU för att få ett slut på dessa galenskaper som pågår!


Göran Persson var en olycka för Sverige! (Vem valde honom och varför?)

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate