onsdag, september 03, 2008

Pitbull


En man blev på onsdagskvällen attackerad av en kamphund på Vannagårdsgatan i Malmö. Mannen blev biten av hunden men fredade sig med en kniv och skar hunden illa.


Historien var inte slut med detta utan när polisen kom dit så gick hunden till anfall igen. Polisen sköt då ihjäl hunden.

Det är bara några dagar sedan samma historia utspelades på någon ort.Då blev polishunden svårt biten och sen anföll Pitbullen även polismannen som sköt ihjäl den .


Många är de som säger att dessa hundar inte skiljer sig på något sätt från vanliga hundar. Vad har de för belägg för ett sådant påstående? Statestiken säger ju något annat.

Dessutom är det nog så att det ofta är en speciell kategori människor vilka äger dessa hundar. Ofta yngre män som blåser upp sig för att se tuffa ut . De använder även hunden som ett redskap för att "skrämma" sin omgivning.

Om dessa bitningar fortsätter så ska det bli intressant hur vårt samhälle kommer att behandla detta växande problem. Nu går inte jag omkring beväpnad med kniv men jag skulle inte tveka att döda en sån hund om den anföll mig!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är inte hundarna det är fel på utan ägarna.Man ska inte ha hund om man inte vet hur man ska vara som hundägare. Det är INTE hunden som ska bestämma i hemmet...

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate