tisdag, september 30, 2008

Kamrat Ulvskog till EU!


Ulvskog slutar som partisekreterare

Marita Ulvskog slutar som partisekreterare och blir socialdemokraternas affischnamn i EU-valet nästa år, uppger Aftonbladet.


Min gamla partikamrat Marita ska bli sossarnas förstanamn inför EU-valet. Kamrat Marita siktar nu på en karriär i Europa -parlamentet.

När vi var med i KFML-SKP så var vi ivriga motståndare till EEC , så hette EU i början på sjuttiotalet. Jag själv lämnade dessa ståndpunkter för mer än tjugo år sedan och har sedan dess stått för samma ståndpunkter som tex arbetarrörelsen och miljöpartierna ute i övriga Europa gör.
Sveriges politiker av alla chatteringar är sedan alla år väldigt avvaktande till EU. Driver inte frågorna som de borde. Fega helt enkelt och döljer massor med positiva frågor som EU har drivit fram tex inom miljöpolitiken.
Såg för ett par dagar sedan att EU vill höja barnens intag av frukt och grönt, alla skolor ska ge barnen mellan 7-10 år gratis frukt och annat nyttigt. Två länder i Europa var emot, Sverige och Tjeckien!
Man tar sig för pannan och frågar varför i hela friden ställer man sig emot en sådan positiv grej?

Att Marita Ulvskog blir förstanamn för SAP är en smärre skandal. På den posten ska naturligtvis en positiv politiker sitta och inte en som likt vänsterpartiet bara har ett ord i sin vokabulär. De kan ju bara säga NEJ hela tiden!
Valfläsk helt enkelt eftersom svenska folket är så negativa till övriga Europa, sådan taktik kanske ger röster men är en förkastlig politik. Ett parti måste våga vara folkbildande!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate