torsdag, augusti 28, 2008

Svart eller vit?

I massmedia så talas det alltid om att Obama är svart. Är han verkligen det?
Han är ju son till en vit kvinna och en svart man, varför ska man då kallas för svart jämt?
Han är ju hälften av var eller hur?
Om man ska utgå från den färg han har på huden så finns det många solbrända även i vårt land som blir lika "svarta" som Obama men ingen kallar väl dem för "svart"?
Allt det här visar bara hur infekterat det fortfarande är att vara "neger" för det är detta det egentligen handlar om. USA har utvecklats dessa 50 år som har gått men säkerligen finns det många vita där som tycker att valet av Obama är förfärligt just pga av att han är lite brun i skinnet.
Jag önskar verkligen att han blir vald
, inte för hans utseende utan för den politik han vill föra!

Synd bara att strategerna omkring honom inte förmådde att se hur bra det skulle ha varit att ha Clinton som vicepresident. OK, de valde istället ringräven Biden just därför att han har varit med länge.Dessutom kommer han från arbetarklassen och har alltid haft en väljarbas där och det har inte Obama.
Vit arbetarklass är ofta reaktionära i sina inställningar särskilt vad gäller ras. Såg att svenskättlingar är mer rasister än annan befolkning i USA?
Är det inte på samma sätt i vårt land kanske? Vilka röstar på tex. SD? I Landskrona vet vi att det var mest arbetare som röstade in SD i fullmäktige liksom i Malmö!

Ja, det blir spännande att följa valet i USA i höst. Att president USH har varit en svag sådan är de flesta bedömare även i USA överens om. Tom moderaterna i vårt land har övergivit honom och har för första gången en delegation i USA på Demokraternas konvent!

1 kommentar:

Anonym sa...

Som sagt; Skönt att det inte blev Hillary... inte för att hon skulle vara dålig. Men!

Det vore något lite sjukt om Världens Största Demokrati, USA, på ett kvartssekel endast bland sina 200-300 miljoner invånare bara lyckades vaska fram Bush-Clinton-Bush-Bush-Clinton-Clinton(igen?) att leda nationen! Därför är jag tacksam att vi nu slipper det. Något längre tillbaka har vi Kennedy-klanen... Och bättre än att under sitt mest betydelsefulla sekel i stort styras av dessa klaner borde amerikanerna vara unnade :-)

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate