lördag, juli 05, 2008

Mikael Wiehe och fildelningen!


I torsdagens DN (tyvärr hittar jag ingen länkatt lägga här) så tar Wiehe upp sent om sider sin syn på den sk fildelningen. Helt ur sitt synsätt som musiker men han är ute och seglar i en annan fråga som jag tycker är mer intressant.

Han säger att han inte vill att några politruker ska avgöra vad han ska få framföra eller spela in i ett ev.kommande socialistiskt samhälle! Wiehe har under hela sin levnad kämpat för att socialismen ska genomföras. Han har hyllat många diktaturer i sitt liv och det var inte länge sedan han var med och hyllade Cubas samhällssystem där man sätter konstnärer,skribenter och musiker i fängelse när de framför sådant som politrukerna inte tycker om!
Hur ska han ha det ? Historien har visat att alla socialistiska samhällen genomför censur.
Vore det inte på plats snart herr Wiehe att "göra självkritik" samt ta avstånd från tidigare politiska tankar?


PS Den ständiga frågan från mig utan något svar: Var det fildelning när jag på 60-talet spelade in tio i topp på min rullbandspelare, kopierade till kasetter! Är det fildelning när jag lyssnar på Intenetradio samt spelar in viss musik på min hårddisk? Är det fildelning när jag lägger ut 4300 mp3:or på Anywhere så att kan höra min egen skivsamling var jag än befinner mig samt att andra kan lyssna och köpa ev. den låt de gillar från ett legalt bolag?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate